Gratis warmtepomp offertes vergelijken

Steeds meer mensen kiezen voor het aanschaffen van een warmtepomp. Een warmtepomp haalt energie uit natuurlijke elementen, die het apparaat vervolgens met behulp van een beetje elektriciteit omzet naar bruikbare energie. Bijvoorbeeld voor het verwarmen van woningen of het verhitten van een warmtepompboiler. Bent u benieuwd naar de prijzen voor verschillende warmtepompen?

Start gratis offerteaanvraag.

U hoeft hiervoor enkel uw wensen door te geven, en wij zorgen ervoor dat u spoedig maximaal vijf prijsopgaven krijgt toegestuurd van experts uit de regio. Het is aan u om deze naast elkaar te leggen en te kiezen voor de installateur die bij u past.

Energiezuinig, duurzaam en een hoog rendement!

Het laten plaatsen van een warmtepomp of warmtepompboiler brengt verscheidene voordelen met zich mee. Zo is het ten eerste zeer energiezuinig. Uit onderzoek is gebleken dat u dankzij de pomp of boiler wel 75% van uw energieverbruik vermindert. Daarbij komt dat wanneer u kiest voor een natuurlijke energiebron voor het opwekken van elektriciteit, zoals zonnepanelen, de CO2 uitstoot drastisch verlaagd wordt. Een volgend voordeel is dat warmtepompsystemen werken op de zogeheten Lage Temperatuur Verwarming (LTV) dit vermindert de luchtcirculatie en het aantal zwevende stofdeeltjes. Mensen met astmaklachten profiteren hier sterk van. Daarnaast is de verwarming veel gelijkmatiger.

Een derde voordeel is de onafhankelijkheid van de gasprijzen. U hebt eenmalig betaald voor het warmtepompsysteem, en hoeft daarom niet opeens meer te betalen voor de verwarming van uw huis. Het rendement van de warmtepompen ligt daarbij op 500%, de terugverdientijd op maximaal 10 jaar. Zo weet u zeker dat u na korte tijd geld verdient op uw energiezuinige systeem. Tot slot is er voor de installatie van het systeem geen grote aanpassing nodig, al hangt dit wel af van de variant die u kiest.

warmtepomp offerte

Vergelijk warmtepomp installateurs en bespaar op de prijs

Het aanschaffen van een warmtepomp vraagt een aardige investering, zelfs wanneer u een deel van het bedrag door middel van premies. Het is daarom verstandig om de offertes van meerdere specialisten uit de regio met elkaar te vergelijken. Het is gebleken dat u hiermee tot 30% van de uiteindelijke kosten kunt besparen.

Bij het naast elkaar leggen van de offertes dient u naar diverse kostenposten te kijken, zoals de materiaalkosten, installatiekosten en leveringskosten. Sommige vakmannen zullen deze bij de eindprijs inrekenen, anderen zetten deze als eventuele kosten op de lijst. Kijk tevens of de specialisten niet al mogelijke subsidies in de prijs hebben meegerekend. Vraag eventueel een vakman om advies of extra uitleg bij de offerte voor het maken van de juiste keus. Wij garanderen dat elke vakman uit ons netwerk u snel en vakkundig zal helpen, tegen aantrekkelijke tarieven.