Het plaatsen van een airco

Specialist in installatie en onderhoud van uw airco. Actief in heel Vlaanderen!

Vrijblijvend offertes aanvragen

Airco plaatsen


Er zijn vele manieren om wat verkoeling te zoeken in de zomer. Een vorm van klimaatbeheersing is airconditioning. Tegenwoordig maken steeds meer mensen gebruik van airco, zowel in de auto als in huis. De installatie van de airconditioning is vaak een behoorlijke klus, die u het beste over kan laten aan een specialist. Wilt u een airco laten plaatsen in huis, bijvoorbeeld in de slaapkamer? Schakel dan een specialist in voor de installatie en het plaatsen tegen lage prijzen door contact met ons op te nemen. Een installateur gaat aan de slag met het plaatsen van de airco en houdt rekening met de afvoer en eventuele slang. U vult gemakkelijk het offerteformulier in en ontvangt een vrijblijvende offerte van ons.

Beste plaats voor een airco

Ook al voelt het misschien prettig om de frisse lucht direct op uw gezicht te krijgen, verstandig is het niet. Daarom is het belangrijk om te kijken naar de juiste plaats voor de airco voordat de installateur aan de slag gaat met het plaatsen en de installatie. De vaste airco of een monoblock, een mobiele airconditioning, moet de vakman zo plaatsen dat de frisse lucht door de kamer verspreid kan worden en de retourlucht niet tegen wordt gehouden. Bij een vaste airconditioning moet de muur het gewicht kunnen dragen van de binnen-of buitenunit. Ook moet de afstand tot de buitenunit vaak niet te ver zijn. Een installateur zoekt met u naar de geschikte plaats voor het plaatsen en de installatie van airco in uw huis of slaapkamer.

Berekenen van het aantal m2

Voordat u kiest voor de installatie en het plaatsen van een airconditioning, moet het aantal vierkante meters berekend worden. Hiermee wordt gekeken welke capaciteit een airco moet hebben, zodat de hele ruimte gekoeld kan worden. Vaak zijn de berekeningen voor de installatie gebaseerd op normale woonruimtes, dus voor kamers met bijvoorbeeld veel computers of andere apparaten die veel warmte produceren moet u rekening houden met een hogere capaciteit voor de airconditioning. Vaak voldoet een mobiele airco met slang hier ook niet, maar is het verstandig om een vast model te laten plaatsen en installeren, met of zonder buitenunit.

Met of zonder afvoer?

Over het algemeen beschikken alle vormen van airconditioning over een afvoer. De afvoer zorgt ervoor dat de warme lucht weggevoerd wordt, daarom is het belangrijk dat deze aanwezig is. Doordat dit wel enig ongemak met zich mee brengt, zijn er tegenwoordig modellen verkrijgbaar zonder afvoer of slang. Het gaat hierbij dan zowel om vaste als mobiele modellen. In principe is er dan nog wel een afvoer aanwezig, maar zit er een unit aanvast waardoor de warme lucht alsnog kan ontsnappen. Uiteindelijk komt er altijd nog een bepaalde vorm van een afvoer te voorschijn, door bijvoorbeeld een buitenunit. Kijk daarom goed naar wat u wilt voor de installatie en het plaatsen en houd rekening met de afvoer van de warme lucht.

Soorten airconditioning systemen

Er zijn ontzettend veel diverse systemen van airconditioning waar u uit kan kiezen voor de installatie en het plaatsen door een installateur. Zo bestaan er modellen met of zonder een buitenunit, heeft u de keuze uit een monoblock of een ander mobiel model. Ook bestaan er raamkoelers, of een split of multisplit model. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen wand, vloer en plafond modellen. De installatie van alle modellen moet uitgevoerd worden door een specialist. Wilt u een monoblock in uw huis of slaapkamer? Vraag dan advies aan een specialist voor het plaatsen en installeren. Ga voor de installatie van een vast model altijd naar een vakman.

Wij zijn een netwerk van airco experts in Vlaanderen

De specialist voor installatie, onderhoud en reparaties voor uw airconditioning.

Prijzen

Als u op zoek bent naar een vorm van klimaatbeheersing, is het verstandig om te kijken wat u precies wilt. Bent u op zoek naar airconditioning? Ook dan zijn er veel varianten waar u een keuze uit kunt maken. De prijzen hiervan verschillen. Kiest u voor het plaatsen van een mobiele airco met slang, een monoblock of een airconditioning met of zonder een buitenunit? Er zijn veel verschillende opties voor airco in uw huis of slaapkamer. Denk ook om de afvoer die nodig is. Daarnaast laat u deze natuurlijk installeren en plaatsen door een professionele installateur tegen lage prijzen. Neem voor de beste service en de laagste prijzen op het gebied van zowel de installatie van vaste als een mobiele airco met slang contact met ons op.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Doordat er zoveel keuze is als het gaat om airconditioning, is het verstandig om voor de installatie goed te bekijken wat u wilt. Wilt u een airco laten plaatsen en installeren in uw huis of slaapkamer? Bent u op zoek naar een professionele installateur die samen met u zoekt naar geschikte airconditioning, zoals een monoblock, een model zonder buitenunit of een mobiele airco met slang? Wilt u advies over de installatie of onderhoud? Dan helpen wij u graag verder. Neem contact met ons op en ontvang de beste service en installatie als het gaat om airconditioning tegen lage prijzen.

Installatie airconditioning