Airco installateur in Aalst nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

Airco installateur Aalst

Als u de warmte in de zomer vervelend vindt, dan is het plaatsen van een airco in Aalst een uitstekend idee! Dit houdt uw woonkamer, slaapkamer of bureau koel waardoor u beter slaapt en door de dag heen een stuk productiever bent. Wilt u ook een airco kopen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u zo snel mogelijk de verschillende prijzen van installateurs in uw regio. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Op deze pagina leest u over de voordelen van het plaatsen van een airco. We vertellen u wat een airco installateur voor u kan betekenen en wat het plaatsen van een airco in huis ongeveer kost. Tot slot vindt u hier handige informatie over de verschillende merken en geven we u tips voor het kiezen van de beste airconditioning!

Waarom een airco plaatsen in Aalst?

  Steeds meer mensen kiezen voor de koelte en laten een airco plaatsen. De installatie van airconditioning zorgt niet alleen voor koele lucht, maar zorgt ook voor een gezonder leefklimaat! Dat komt omdat het systeem de lucht zuivert en filtert. Bovendien kunt u de airco ’s winters ook gebruiken om een vertrek te verwarmen: dit kan zo gericht dat het in veel gevallen zuiniger is dan een cv!

  De grootste voordelen van een airco in Aalst:

 • Het zorgt voor verkoeling in de warme periodes van het jaar.
 • Het zuivert en filtert de lucht en zorgt voor een gezond leefklimaat.
 • Airco’s zijn een zuinig alternatief voor cv-ketels.
 • Het verhoogt uw wooncomfort of werkplezier enorm.

airco Aalst

Voor thuis en op kantoor!

Iedereen kan gebruik maken van de airco service in Aalst: bedrijven én particulieren. Vaak wordt nog gedacht dat airconditioning vooral geschikt is voor grote kantoorpanden en winkels, maar niets is minder waar.

Tegenwoordig zijn de units relatief klein, waardoor ze ook meer dan geschikt zijn voor thuisgebruik. Airconditioning thuis kan uw woongenot zelfs enorm vergroten!

Ook in een kantoorpand of winkel is een goede airco geen overbodige luxe. Het creëert een aangename temperatuur, waardoor medewerkers productiever zijn en logischer kunnen nadenken. Dit zorgt ervoor dat uw werknemers met meer plezier naar hun werk gaan.

Wat kost een airco in Aalst?

Benieuwd naar de prijzen van een airco in Aalst? U koopt al een mobiele airco vanaf €300,- tot €1.000,-. Het mooier hiervan, is dat u deze eenvoudig verplaatst in huis en dus meerdere vertrekken kunt koelen (of verwarmen!).

Een vaste airco zonder buitenunit kost gemiddeld €1.200,- tot €3.000,-. Toch kiezen de meeste mensen voor een airco met buitenunit. Hiermee wordt alle warme lucht direct afgevoerd. Deze kost ongeveer €1.500,- tot €3.000,-. Kiest u voor een multi-split airco? Dan betaalt u nog eens €1.000,- extra voor elke extra binnenunit.

Airco: prijzen 2024

Type airco Gemiddelde prijzen, inclusief btw en installatie*
Vaste airco (monoblock, zonder buitenunit) €1.200,- tot €3.000,-
Vaste airco (met buitenunit) €1.500,- tot €3.000,-
Multi-split airco €1.500,- tot €3.000,- + circa €1.000,- per extra binnenunit
Mobiele airconditioning €300,- tot €1.000,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan & bespaar!

Deze factoren beïnvloeden de airconditioning prijzen

De prijzen voor uw airconditioning kunnen per specialist enorm verschillen. Dat heeft vooral te maken met de verschillende factoren die de totaalprijs beïnvloeden. Denk bijvoorbeeld aan het type airco dat u kiest en het soort binnenunit dat u laat plaatsen. Ook spelen de kosten van de installatie een grote rol, net zoals de hoeveelheid aan sloopwerk dat uitgevoerd moet worden voor de montage.

De prijzen worden beïnvloed door:

 • Het type airco dat u kiest, mobiel of vast.
 • Het soort binnenunit: wand-, vloer- of plafondunit.
 • De keuze voor wel of geen buitenunit.
 • De montage en hoe complex de installatie is.
 • Eventueel sloopwerk bij de installatie.

airco plaatsen Aalst

Verlaagd btw-tarief op airconditioning?

Wist u dat u bij het kopen van een airco installatie in Aalst profiteert van een verlaagd btw-tarief? U betaalt slechts 6% btw over de materiaal- en arbeidskosten.

Een belangrijke voorwaarde hiervoor is dat uw woning minimaal 10 jaar oud is. Ook is het belangrijk dat het gaat om een privéwoning. Werkt u vanuit huis? Dan profiteert u alleen van een verlaagd tarief als u maximaal 30% van het woonoppervlak gebruikt als werkruimte.

Meer weten over de btw? Lees dan verder op belgium.be.

Airco installeren in Aalst?

Vind een airco installateur in uw regio en bespaar tot 40%!

Wat doet een airco installateur uit Aalst?

Een airco installateur uit Aalst is in te schakelen voor verschillende werkzaamheden. Ze geven u een persoonlijk advies bij de aankoop van de airco en zullen de airconditioning daarna installeren.

Toch is dat niet het enige!

Andere taken waarvoor je de hulp van een installateur kunt inschakelen, zijn het plegen van onderhoud en het repareren van een kapotte airconditioning. Tot slot is het ook mogelijk een installateur in te huren voor een verplichte keuring! Hieronder leest u over de belangrijkste werkzaamheden van een airco installateur. Op zoek naar een vakman? Maak dan snel gebruik van onze gratis offerteservice!

Airco plaatsen Aalst

Eén van de belangrijkste en meest voorkomende taken, is het plaatsen van uw airco in Aalst. De installateurs verzorgen een vakkundige installatie en geven u een persoonlijk advies voor het gebruik hiervan.

Het plaatsen van de airconditioning begint met het bepalen van de exacte locatie. De airco installateur maakt daarna de nodige boorgaten. Hij hangt de binnenunit op en brengt daarna alle leidingen aan. Hier stroomt straks het koudemiddel door om uw woning af te koelen. Daarna hangt hij de buitenunit op en sluit hij deze aan. Nu vult hij het airco systeem en controleert hij de leidingen op enige lekkages.

Eventueel kunt u de airco laten inbouwen, zodat deze niet opvalt in uw woning.

Onderhoud: voor langere levensduur & betere werking

Naast de montage is ook airco onderhoud in Aalst een belangrijk onderdeel van de werkzaamheden. Goed onderhoud is ontzettend belangrijk: allereerst omdat dit de levensduur verlengt en ervoor zorgt dat de airconditioning zuinig werkt.

Maar er zitten nog meer belangrijke voordelen aan onderhoud!

Zonder onderhoud ontstaan er waarschijnlijk redelijk snel schimmels en bacteriën in de airco. Het systeem blaast deze bacteriën vervolgens door uw huis, wat een negatieve invloed heeft op uw gezondheid. Airco onderhoud bestaat onder meer uit het bijvullen van het koudemiddel en het controleren van het systeem.

Reparatie: bij storingen

Geeft uw airco een storing aan? Geen probleem: vervangen is vaak niet nodig. U kunt een airco installateur uit Aalst inhuren voor een airco reparatie.

Wanneer is een reparatie nodig?

Als de airconditioning geen koude lucht meer blaast. Mogelijk moet het koudemiddel bijgevuld worden of is er een ander probleem aan de hand. We zien bijvoorbeeld regelmatig dat er scheurtjes in de leidingen ontstaan. De installateur uit Aalst hoeft nu alleen maar de leidingen te vervangen om de airco te herstellen.

Airconditioning keuren

Een keuring van de airconditioning is verplicht wanneer het gaat om een systeem met een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW. U laat de airco installatie elke 5 jaar keuren door een erkend airco deskundige.

Gaat het om een nieuwe airco van meer dan 12 kW, dan moet deze binnen 12 maanden na de montage voor het eerst gekeurd worden. Een keuring moet ervoor zorgen dat airco’s zuinig werken en niet onnodig veel energie verbruiken. Meer over deze verplichte keuring leest u op vlaanderen.be.

Vind een ervaren airco installateur in Aalst!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Airco Aalst: welke soorten zijn er?

Wie kiest voor een airco in Aalst komt er al snel achter dat er meerdere soorten en modellen verkrijgbaar zijn. Welke airconditioning is voor u de beste optie: een mobiele airco die u kunt verplaatsen, een split systeem geschikt voor het koelen of verwarmen van één ruimte of een multisplit systeem voor het koelen of verwarmen van meerdere vertrekken in huis?

Hieronder leest u meer over de verschillende mogelijkheden, zodat u daarna een goede keuze kunt maken. Op zoek naar een airco installateur? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Split-systeem: meest populaire optie

Eén van de meest populaire opties is het standaard split-systeem. Deze airco heeft een binnen- en een buitenunit en wordt gebruikt voor het koelen of verwarmen van één specifieke ruimte. De binnen- en buitenunit zijn aan elkaar verbonden door middel van leidingen. Via de buitenunit wordt de warme lucht van binnen dan afgevoerd naar buiten.

Bij een split systeem is er volop keuze in verschillende binnenunits. Een wandunit is populair, maar u kunt ook een plafondunit laten inbouwen of kiezen voor een cassette. Welke binnenunit de beste optie is, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren. Laat u informeren door een installateur als u twijfelt.

De kosten voor dit split systeem beginnen vanaf €1.500,- tot €3.000,-.

airco installeren Aalst

Multisplit systeem: voor meerdere kamers

Vindt u het belangrijk om meerdere kamers in huis in één keer te koelen? Dan is een multisplit systeem de beste optie. Hierbij worden maximaal 5 binnenunits aangesloten op 1 buitenunit. U kunt in dat geval een unit plaatsen in uw woonkamer, keuken, slaapkamer en kantoor. Houd er wel rekening mee dat een multi split systeem een duurdere uitgave is. Ook omdat de installatie meer tijd in beslag neemt.

De kosten voor een multisplit systeem beginnen rond de €1.500,- tot €3.000,-. De kosten voor een extra binnenunit liggen rond de €1.000,- per stuk.

Mobiele airco’s: eenvoudig te plaatsen

Wilt u de airconditioning gebruiken in verschillende vertrekken in huis, maar vindt u het niet erg dat dit niet gelijktijdig gebeurt? Dan is een mobiele airco een optie!

Mobiele airco’s hebben een paar belangrijke voordelen. Ze zijn relatief eenvoudig te verplaatsen en bovendien goedkoop in aanschaf. Een mogelijk nadeel is dat de warme lucht alsnog moet worden afgevoerd. Bij een mobiele monoblock gebeurt dit via een slang die u door het raam naar buiten moet laten hangen.

In het geval van een mobiel splitsysteem gaat het om een binnen en buitenunit die aan elkaar verbonden zijn door middel van beugels. Deze hangt u door het raam zodat u toch verkoeling krijgt in huis.

De kosten voor een mobiele airco beginnen al vanaf €300,-! Afhankelijk van het type en het merk, loopt de prijs op tot ongeveer €1.000,-.

Welke airco in Aalst kopen? Handige tips!

Het kopen van een nieuwe airco is niet iets dat elke dag voorkomt. Er zijn heel veel verschillende modellen en types: u wilt natuurlijk de airconditioning die het beste bij uw situatie past. Het is daarom belangrijk om u goed voor te bereiden, en te kijken naar uw persoonlijke voorkeuren.

Hieronder geven we u een paar praktische tips om het kiezen van de juiste airco iets gemakkelijker te maken. Wilt u de hulp van een vakman bij dit proces? Twijfel dan niet om gratis offertes te vergelijken!

Koelen of verwarmen?

Het eerste wat u zichzelf af moet vragen, is wat het doel is van de airco. Wilt u een airco en een verwarming in één of zoekt u een systeem waarmee u alleen kunt koelen? Deze keuze heeft een grote invloed op de totale prijs en het type airco dat u nodig heeft.

Wilt u een airco waarmee u ook kunt verwarmen, dan is het kopen van een warmtepomp een goed idee. Hiermee bespaart u flink op de energiekosten.

Mobiele of vaste airconditioning in Aalst?

Is een goedkopere mobiele airco een goede optie voor u, of kiest u liever voor een vaste airconditioning? Een mobiele airco is fijn omdat u deze kunt verplaatsen. Zo is het mogelijk om verschillende vertrekken in huis om de beurt te koelen. Bijvoorbeeld overdag uw woonkamer en ’s nachts de slaapkamer.

Een voordeel van een vast model is dat u geen slang door het raam hoeft te hangen. Zo komt er niet meer warmte binnen en kunt u de ruimte zo zuinig mogelijk afkoelen!

airco installateur Aalst

Voor hoeveel ruimtes?

Is één airco in huis voldoende? Als u de hele dag de woonkamer koelt maar de slaapkamer niet, dan voelt de warmte in uw slaapkamer waarschijnlijk heel zwaar als u ’s avonds uw bed in duikt. Vindt u het oké als de verschillende ruimtes op een verschillend moment worden gekoeld, dan is een mobiele airco misschien een optie.

Wilt u meerdere vertrekken in huis gelijktijdig laten koelen?

In dat geval is het slim om te kiezen voor een multisplit systeem. Hierbij sluit u tot wel 5 binnenunits aan op 1 buitenunit. Geschikt om gelijktijdig meerdere vertrekken te koelen.

Welke binnenunit wilt u?

Kiest u voor een vaste airco, dan moet u ook kiezen voor het type binnenunit dat u wilt. U heeft onder meer de keuze uit:

 • Wandmodellen: hierbij plaatst u een compacte unit tegen één van de wanden in uw woning.
 • Vloermodellen: in dit geval plaatst u een unit op de vloer. Geschikt om te plaatsen in een nis of onder een vensterbank om ruimte te besparen.
 • Airco inbouwen: door een airco in te bouwen is de unit niet zomaar zichtbaar. Fijn als u niet te veel aan uw inrichting wilt veranderen.

Kies voor professionele airconditioning in Aalst!

Houd uw huis koel: vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Airconditioning Aalst: bekende merken

Naast het type airco en het model, is er ook veel keuze in verschillende merken. Hoewel het product, de airconditioning, hetzelfde is, kunnen er per merk veel verschillen in zitten. Zo streeft één merk naar milieubewustzijn terwijl een ander merk juist streeft naar praktische airco’s die handig te bedienen zijn.

Een airco kopen? Hieronder staan de populairste merken voor u op een rij.

U heeft onder meer de optie uit deze merken:

 • Daikin: kies dit merk als u een kwalitatieve airco wilt tegen een scherpe prijs. Bovendien is Daikin milieubewust en zijn ze altijd op zoek naar zuinige alternatieven.
 • Mitsubishi: dit merk staat bekend om de grote voorraad aan eenvoudige en meervoudige airco’s voor particulieren en bedrijven.
 • Samsung: onder de naam Ambrave biedt Samsung verschillende airco’s aan. Deze zijn zuinig en scherp geprijsd!
 • LG: de airco’s van LG Climate Solutions zijn van hoge kwaliteit. Bovendien biedt dit merk altijd een professionele montage!
 • Panasonic: de airco’s van Panasonic worden in België veel gekozen. Ze bieden goede kwaliteit, een scherpe prijs en een uitstekende garantie van maar liefst 5 jaar!
 • Delonghi: dit van oorsprong Italiaanse merk biedt slechts één model aan en dat voorkomt keuzestress. Wel kunt u kiezen tussen een mobiele of een vaste airco.

Airco in Aalst laten plaatsen?

Kies de vakman met het beste aanbod en profiteer van kwaliteit tegen scherpe prijzen!

Airco zelf plaatsen: verstandig of niet?

  Het plaatsen en installeren van een mobiele airco in Aalst is redelijk goed te doen. Maar als het aankomt op het installeren van een vaste airco, dan schakelt u best een ervaren installateur in.

  Waarom?

  Het inhuren van een vakman bespaart u allereerst veel waardevolle tijd. Daarnaast moet de klus goed uitgevoerd worden, om beschadigingen aan uw muur te voorkomen. Een installateur zal naast het plaatsen de installatie ook juist afstellen, zodat deze zuinig werkt. Al met al genoeg redenen om te kiezen voor een ervaren airco installateur!

  De grootste voordelen op een rij:

 • U bespaart veel tijd, energie en frustraties.
 • De airco is snel en vakkundig geïnstalleerd.
 • Een installateur stelt de airco af, zodat deze zuinig werkt.
 • U voorkomt problemen en beschadigingen aan uw woning.

Recente aanvragen:

Airco plaatsen in Brussel
Klimaatbeheersing winkel in Schaarbeek
Meerdere airco's in Anderlecht
Airco voor kantoorpand in Elsene
Klimaatbeheersing woning in Ukkel
Mobiele airco in Vorst
Airco installeren in Oudergem
Airco's vergelijken in Koekelberg

airconditioning

Airco plaatsen Aalst? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u een airco laten plaatsen in Aalst? Schakel dan zeker een airco installateur in. Niet alleen weet u zeker dat de airconditioning correct geplaatst is, maar de vakman stelt de installatie ook correct af zodat deze niet meer energie verbruikt dan nodig. Benieuwd naar de kosten van een airco installateur?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u gratis offertes van maximaal 5 installateurs in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de vakman met het beste aanbod! U bespaart op deze manier tot wel 40% op de kosten. Geen zorgen, want de offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. Zo zit u nergens aan vast!