Multisplit airco aanschaffen?

Informatie over de werking, prijzen en het onderhoud.

Multisplit airco


Tegenwoordig is een airco geen overbodige luxe meer. Als u op zoek bent naar een airconditioning voor uw woning, dan zijn er diverse modellen waar u uit kunt kiezen. Wilt u graag airconditioning in meerdere kamers, dan is een multisplit airco een goede optie voor u. Hiermee heeft u een unit in maximaal vijf kamers gekoppeld aan een buitenunit. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden voor airco in uw woning of kamer? Of bent u op zoek naar een multisplit wandmodel met een inverter, waardoor deze kan verkoelen en verwarmen?

Start gratis offerteaanvraag!

Nadat u door het formulier contact met ons opgenomen hebt, informeert een specialist u over de multisplit airco of installeert hij deze tegen voordelige prijzen.

Werking

Met een multisplit airco is het mogelijk om niet één kamer maar meerdere te verkoelen. Door in iedere kamer een unit te plaatsen, welke gekoppeld zijn aan een buitenunit, geniet u van een aangename temperatuur in iedere kamer. Iedere unit in elke kamer is vaak met een multisplit airco alsnog apart te bedienen. Daarnaast is het mogelijk om een multisplit airco met buitenunit te plaatsen met inverter technologie. Door een inverter model kan de airconditioning niet alleen verkoelen, maar ook verwarmen. Er zijn dus veel mogelijkheden als u kiest voor een multisplit airconditioning met buitenunit. Laat het plaatsen wel over aan een specialist, voor het plaatsen moet een bedrijf namelijk erkend zijn.

Voordelen

Er zitten veel voordelen aan het laten plaatsen van een multisplit model met buitenunit. Zo kunnen er meerdere kamers tegelijkertijd gekoeld of juist verwarmd, met een inverter, worden. Daarnaast is iedere unit afzonderlijk te gebruiken. Wilt u bijvoorbeeld de slaapkamer koelen maar de woonkamer niet, dan is dit mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een wandmodel of juist een monobloc, in het geval van klimaatbeheersing. Het onderhoud zoals bijvoorbeeld het vullen van de unit of buitenunit en het plaatsen laat u uitvoeren door een specialist. Voordat u een wandmodel of monobloc aanschaft is het verstandig om onderzoek te doen naar de diverse modellen. Lees meer over het plaatsen van airconditioning.

Verschil met de single split airco

Er zit verschil tussen een multisplit airco en een single split model. Bij een single split model is er één unit die u kunt laten plaatsen, welke gekoppeld is aan een buitenunit. Het verschil is dus eigenlijk dat er bij single split airco één unit is en bij multisplit meerdere die gekoppeld zijn aan een buitenunit. Als u op zoek bent naar airconditioning voor één kamer, is het verstandiger om te kiezen voor een single split airconditioning. Laat u voor het plaatsen van airco goed informeren over de mogelijkheden, zodat u een model kiest dat bij uw wensen en woning past. Een specialist informeert u graag verder, neem nu contact met ons op.

Onderhoud

Het onderhoud aan de multisplit airco laat u over aan een vakman. Voor het vullen en andere service is het namelijk belangrijk dat een bedrijf erkend is. Onderhoud zoals vullen van klimaatbeheersing is geen klus die u zelf even doet. Het vullen en ander onderhoud vraagt om een bepaalde kennis en ervaring, die u als niet gespecialiseerde niet heeft. Ook voor onderhoud of service aan de buitenunit of een aparte unit schakelt u een vakman in. Het is belangrijk dat u niet zelf gaat knutselen met een wandmodel als unit, een andere unit of een buitenunit. De kans is groot dat u alleen maar meer schade toebrengt aan de unit of buitenunit.

Wij zijn een netwerk van airco experts in Vlaanderen.

Voor multisplit of single split airco, met units gekoppeld aan een buitenunit, met of zonder inverter, wij plaatsen uw airconditioning en bieden de beste service!

Prijzen

De prijzen voor airconditioning kunnen per model verschillen. Zo kan een monobloc airconditioning behoorlijk goedkoper uitvallen dan een multisplit airco met buitenunit, maar gaat een monobloc vaak minder lang mee en verkoelt een monobloc vaak minder goed dan een inbouwmodel. Daarnaast heeft u de optie om te kiezen voor airconditioning met inverter, waardoor deze ook kan verwarmen. De kosten in aanschaf lopen dan vaak wel op. Laat het plaatsen wel over aan een specialist. Voor het plaatsen van airconditioning moet een bedrijf namelijk erkend zijn. Wij bieden de beste service tegen lage prijzen, neem daarom voor informatie en het plaatsen van een multisplit of single split airconditioning contact met ons op.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Als u graag in iedere kamer een aangename temperatuur wilt en op zoek bent naar een systeem dat zowel kan verkoelen als verwarmen, dan is een multisplit airco met inverter precies wat u zoekt. Hierbij kan iedere unit als wandmodel geplaatst worden en elke unit is gekoppeld aan de buitenunit. Ook kunt u kiezen voor een monobloc airconditioning, deze hoeft u niet te laten plaatsen aangezien het een mobiele airconditioning is. Wij leveren u de beste service als het gaat om airco en het plaatsen hiervan, zowel multisplit als single split, met of zonder inverter. Neem daarom nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte.