Airco Leuven

Airconditioning Leuven

Door de stijgende temperaturen worden airconditioningsystemen steeds belangrijker. Zoekt u naar een manier om de binnentemperatuur bij uw woning of bedrijfspand in Leuven te verbeteren? Dan zit u bij ons goed. Wij beheren een netwerk van bedrijven op het gebied van koeltechniek, welke u allen met plezier ondersteunen bij het plaatsen, onderhouden of bijvullen van een airco. Of u nu kiest voor een mobiele monobloc of een vast split systeem, wij garanderen een snelle en vakkundige hulp en aantrekkelijke prijzen. Via de offertepagina vraagt u eenvoudig en snel meerdere vrijblijvende offertes aan van experts uit de regio. Vergelijk deze zelf op prijs en aanbod.

airco installateur Leuven

Klimaatbeheersing in huis

De klimaatbeheersing binnenshuis werd in Vlaanderen lange tijd opgelost met behulp van kachels en ventilatie. De wens tot beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen en het stijgen van de temperatuur heeft er echter toe geleid dat ook binnenshuis de installatie van airconditionings steeds gebruikelijker is. Voor de klimaatbeheersing binnenshuis bestaan er diverse oplossing. Maak bijvoorbeeld de keuze voor een mobiele unit, waarmee u elke kamer naar wens kunt verkoelen. Hou er in dit geval wel rekening mee dat u de afvoer naar buiten moet kunne leiden. Een alternatief is het plaatsen van een split systeem met meerdere binnenunits en één buitenunit.

airconditioning installatie Leuven

Ideaal werkklimaat op kantoor

Uit onderzoek is gebleken dat een wat koelere temperatuur op kantoor bevorderlijk is voor het werk. Daarom is het verstandig om ook op kantoor een airco te plaatsen. Voor de meeste kantoorruimtes is een enkele buitenunit met verschillende binnenunits de beste oplossing. Zo krijgt elke werknemer de kans om naar wens de binnentemperatuur aan te passen. Eventueel is de installatie van een cassettemodel een alternatief. Deze zal een grotere kantoorruimte in één keer verkoelen. Schakel altijd een erkend installateur uit Leuven in voor het plaatsen van het koelingsysteem, zo voorkomt u problemen met de techniek op de langere termijn en blijft de fabrieksgarantie behouden.

airco plaatsen

Van installatie tot onderhoud

Elke installateur uit Leuven die zich bij ons netwerk heeft aangesloten, is ruim ervaren binnen het vakgebied, en kan u ondersteunen bij verschillende klussen. Zo helpt elke installateur u met alle plezier bij de installatie van binnen- en buitenunit, bij het vullen van de koelingvloeistof of bij ander onderhoud. Wil u zeker weten dat uw airconditioning lange tijd meegaat? Kies dan voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Bij het jaarlijks onderhoud hoort niet alleen het bijvullen van het apparaat, maar ook het reinigen van de filters en het verwijderen van eventuele blokkades voor de ventilator. De kosten voor de onderhoudsbeurt hangen af van de gewenste ondersteuning.

airconditioning bijvullen

Mobiele of vaste airconditiong?

Van diverse klanten kregen wij de vraag of zij moesten kiezen voor een mobiele of vaste airconditioning. Het antwoord hierop is afhankelijk van de eisen die u aan de koeltechniek stelt. Wilt u bijvoorbeeld in elke kantoorruimte een continue temperatuur aanhouden? Dan is een vaste unit de beste oplossing. Wil u echter overdag de woonkamer verkoelen, maar ’s nachts uw slaapkamer? Overweeg dan om een mobiele monobloc te installeren. Het plaatsen van een mobiel apparaat is relatief eenvoudig, mits u rekening houdt met de afvoer. Voor het installeren van een buitenunit is het verstandig de ondersteuning van een erkend installateur uit Leuven in te roepen.

monobloc airco plaatsen

Monobloc airco

Wij noemden hierboven al de optie voor een monobloc airconditioning. De term monobloc doet veel mensen vaak denken aan een vaste oplossing. Dit is echter niet het geval: met een monobloc bedoelen wij één installatie, die u naar meerdere ruimtes kunt brengen. Deze mobiele oplossing heeft als groot voordeel dat het weinig kosten met zich meebrengt, en dat u hiermee zowel de woon- als slaapkamer kan afkoelen. Het nadeel van een monobloc is dat u hiervoor altijd de afvoer moet regelen. Alleen kamers met een raam of deur kunt u dus met een monobloc afkoelen. Een installateur kan u hierover meer informatie geven.

split airco bijvullen

Split airco

De eerste oplossing op het gebied van klimaatbeheersing waar wij u graag over willen informeren is de split airco. Bij een split systeem is er altijd sprake van minimaal een binnen- en buitenunit, maar ook meerdere buitenunits en meerdere buitenunits vormen een mogelijkheid. Het is afhankelijk van het aantal ruimtes dat u wilt bereiken, hoeveel split units er nodig zijn. Voordat u een split unit laat plaatsen is het verstandig te kijken naar uw maximale budget. De installatie van meerdere onderdelen vraagt namelijk een aanzienlijke investering. Bovendien is het onderhoud en bijvullen lastiger en duurder dan bij een mobiel model.

Hulp nodig bij de installatie of het vullen van uw airco?

De installateurs uit ons netwerk van bedrijven in Leuven helpen u met alle plezier verder!

Airconditioning herstellen

Als u een erkend installateur de airco laat plaatsen, dan zult u zeker zijn van een goede werking en lange levensduur. Desondanks is het mogelijk dat na verloop van tijd een storing ontstaat. Dit kan komen door het te laat bijvullen van het systeem, of door een blokkade van de ventilator in de buitenunit. Het herstellen van een airconditioning hoeft dan ook niet per definitie heel veel voeten in aarde te hebben. Het bijvullen van de koelingvloeistof en het vrijmaken van de ventilator biedt meestal het gewenst herstel. Biedt het vullen geen oplossing? Dan zal de vakman kijken naar de staat van de filters.

Onderhoudsbeurt

Om te voorkomen dat er een storing ontstaat, is het verstandig om jaarlijks enig onderhoud aan uw klimaatbeheersing uit te voeren. Een deel van dit onderhoudswerk kunt u zelf afhandelen. Denk hierbij aan het reinigen en stofvrij maken van de filters, en het nakijken van de buitenunits op bladeren of takken die in de weg liggen. Een ander deel van de onderhoudsbeurt moet u overlaten aan een ervaren specialist uit Leuven. Met name het vullen van het koelingmateriaal vereist professionele ondersteuning. Wilt u meer weten over de prijzen voor het vullen van uw airconditioning, of de opties voor een onderhoudsbeurt? Wij helpen u graag verder.

airco onderhoud Leuven

Beste plek voor een airco?

Wie kiest voor het plaatsen van een airconditioning kan dit theoretisch op elke plek laten doen, maar er bestaan wel een aantal aandachtspunten die het plaatsen van de airco vergemakkelijken, en het effect bevorderen. Zo adviseren experts om altijd te kiezen voor een plek waarbij de luchtstroom in de lengte van de kamer loopt. Hiermee beslaat u zoveel mogelijk ruimte. Daarnaast worden de mogelijkheden voor installatie beperkt door de eventuele draagkracht van een muur. Hebt u hulp nodig bij het installeren of bijvullen van uw koelsysteem? Een installateur uit ons netwerk in Leuven is u met alle plezier van dienst.

airconditioning installeren

Airco zonder afvoer

Bent u op het internet gaan zoeken naar diverse soorten airconditioning en vond u hier afbeeldingen van modellen zonder afvoerslang? Dan bent u enigszins misleid. Er bestaan namelijk geen aircosystemen zonder vorm van afvoer. Wil u zo weinig mogelijk zien van een afvoer bij uw airco installatie? Kijk dan naar de opties voor een multisplit model. De split modellen moet u altijd laten installeren door een erkend installateur, maar u ziet hierbij vaak niets meer terug van de afvoer. Bij een verrijdbare variant is er altijd sprake van een afvoerslang. Laat u dus niet misleiden door de internetafbeeldingen, en bekijk de apparatuur altijd in een showroom.

airconditioning wandmodel prijzen

Wandmodel

Wie kiest voor het installeren van een airconditioning in een woning of bedrijfspand in [var1 heeft de keus uit een groot aantal modellen. De meest gebruikelijke variant voor particulieren is het wandmodel. Bij een wandmodel plaatst een expert de unit vlak tegen het plafond, om op deze manier zoveel mogelijk koele lucht in de kamer te verspreiden. Een wandmodel is over het algemeen gekoppeld aan een buitenunit, en is te combineren met andere binnenunits. Het nadeel van een wandmodel ten opzichte van andere modellen is dat u deze altijd zult zien hangen, hierdoor liggen de prijzen echter ook aanzienlijk lager.

airco vloermodel vullen

Vloermodel

Het vloermodel is het meest gekozen alternatief voor de wandmodellen. Een groot voordeel van het vloermodel is dat het gemakkelijk te verbergen is onder de venstertabletten of in een bestaande nis. Hiermee verstoort u het interieur niet, terwijl u wel profiteert van een verbeterd wooncomfort. Het nadeel van deze manier van installeren is dat u hierdoor wel een deel koeling mist, doordat er vaak meubilair voor de roosters staat. Kiest u voor een vloermodel? Dan moet u tevens kiezen uit een vaste en mobiele variant. Baseer uw keuze met name op de eisen die u aan het temperatuurverschil en de mate van verkoeling stelt.

inbouwmodel airconditioning Leuven

Cassette- of inbouwmodel

Naast de wand- en vloermodellen bestaan er nog twee mogelijke oplossingen voor uw airconditioning. De eerste is het cassettemodel. De specialisten uit ons netwerk plaatsen de cassettemodellen over het algemeen bij grotere kantoorruimtes. Het cassettemodel bestaat uit een stelsel dat men voor het grootste deel achter een verlaagd plafond plaatst. Enkel het centrale gedeelte steekt uit het plafond. Van hieruit wordt de koele luchtstroom verder verspreid. Een inbouwmodel, tot slot, vormt de meest dure optie, maar ook de meest esthetisch aangename. Het inbouwmodel verwerken de experts uit ons netwerk in Leuven volledig achter een voorzetwand. Zo ziet u enkel nog de luchtroosters.

airco afvoer plaatsen

Binnen of buiten plaatsen?

Vindt u een monoblock te veel gedoe, en wil u dus liever gebruik maken van een vaste unit? Dan is het nodig te kiezen uit een binnen- en buitenoplossing. Regelmatig krijgen wij van klanten uit de regio de vraag wat de verstandigste keuze is. Het antwoord hierop is echter afhankelijk van vele factoren. Zo is het bij een beperkt budget verstandiger om te kiezen voor een volledige binnenunit met een afvoer die u naar buiten laat lopen. Met het oog op de aanblik van de airconditioning en de onderhoudswerkzaamheden adviseren wij echter de plaatsing van een buitenunit. Onze experts helpen u graag verder.

Airconditioning merken

Binnen het vakgebied van koeltechniek en klimaatbeheersing bestaan er heel wat bedrijven die allen hun eigen producten produceren. Voor welk merk u moet kiezen hangt af van de eisen die u aan het product stelt. Wilt u bijvoorbeeld verzekerd zijn van een hoogwaardige kwaliteit en hebt u hiervoor wel een aardig geldbedrag over? Kies dan voor één van de duurdere A-merken. Is uw budget beperkter? Overweeg dan de aanschaf van een mobiele airco van één van de huismerken of van Tristar en Zibro. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over een aantal merken en de artikelen die zij aanleveren.

Daikin

Zoekt u een bedrijf waarbij men veel ervaring heeft binnen het vakgebied? Dan zult u waarschijnlijk bij Daikin terechtkomen. Bij Daikin werkt men al meer dan 80 jaar met het ontwikkelen en verbeteren van koeltechniek, en houdt men voortdurend de technologische ontwikkelingen, maatschappelijke en ecologische veranderingen in de gaten. Om het milieu te beschermen produceert men bij Daikin zelf haar compressoren en koudemiddelen.

Mitsubishi

Dacht u dat de fabrikant Mitsubishi alleen maar motoren produceert? Dan heeft u het mis. Er bestaat een speciale ClimateCare afdeling, waar niet alleen airconditionings maar ook warmtepompen worden ontworpen. Zowel voor het verkoelen van enkele kamers als voor de klimaatbeheersing in complexen en ziekenhuizen biedt Mitsubishi de nodige apparaten aan. Onder meer de MR. Slim is zeer populair binnen de retail.

Samsung

Een volgend bedrijf dat een speciale afdeling kent voor het ontwikkelen van producten voor koeltechniek en klimaatbeheersing is Samsung. De merknaam voor de koelingproducten is Ambrava. Bij deze afdeling werkt men op basis van een aantal kernwoorden, deze zijn: flexibel, grensverleggend, innovatief en betrouwbaar & betrokken. Zoekt u geen airco maar een ventilatiesysteem? Ook dan zit u bij Ambrava op de goede plek.

LG

Het klimaat in huis regelen met een eenvoudige druk op de knop? Bij LG maken de ontwerpers dit mogelijk. De standaard airconditioner van LG verwarmt en verkoelt elke ruimte in een handomdraai. Daarnaast biedt het als extra voordeel dat de lucht wordt gezuiverd. Zo profiteert u van extra comfort, zonder bijkomende kosten. U vindt alle artikelen bij uw leverancier in de buurt.

Panasonic

Een andere fabrikant die al jarenlang actief is op het gebied van koeltechniek is Panasonic. De afgelopen 30 jaar ontwikkelden de professionals diverse systemen en modellen voor zowel woningen als commerciële bedrijven en de grote industrie. Het voordeel van Panasonic is dat u voor de compressor van alle buitenunits standaard 5 jaar garantie krijgt. U geniet dus gegarandeerd van een hoge kwaliteit.

Delonghi

Tot slot willen wij u ook nog graag informeren over de opties van de luchtkoelsystemen van Delongi. Bij Delonghi streeft men naar maximaal comfort en gemak, zonder compromissen. Dit betekent dat elke ontwerper hard werkt aan het ontwikkelen van apparaten die altijd de perfectie leefomstandigheden creëren. De verrijdbare Pinguino is het bekendste ontwerp van Delonghi. Deze kleine maar effectieve airco levert een uitstekend resultaat.

airco installateur

Prijzen

Wil u weten wat de prijzen worden voor het installeren van een airco bij u thuis? Hebt u behoefte aan ondersteuning bij het onderhoud? Of bent u benieuwd naar de opties en prijzen voor het bijvullen van het systeem? Aarzel dan niet om onze offertepagina in te vullen. De prijzen voor de installatie van een nieuwe airco hangen af van het model dat u wenst, de mate van ondersteuning die u voor het installeren nodig hebt, en de verbouwing die vereist is. Voor het onderhoud en vullen geldt vaak een uurtarief. Vergelijk altijd de prijsopgaven van meerdere bedrijven uit ons netwerk voor het beste aanbod.

Offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend airco installateur uit Leuven? Heeft u een vraag over het noodzakelijke onderhoud? Of wil u weten welke prijzen wij rekenen voor het vullen van het koelingmateriaal? Dan zit u bij ons op de juiste plek. Wij beheren een netwerk van erkende installateurs uit Leuven, die u allen met plezier ondersteunen bij het onderhouden, monteren en bijvullen van de airco. De experts hebben ervaring met alle merken en modellen, en werken gegarandeerd snel en vakkundig. Vraag vandaag nog via de offertepagina meerdere vrijblijvende offertes aan, en vergelijk deze zelf op basis van prijs en aanbod.