Airco installatie, onderhoud en reparatie

Snelle service, scherpe prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Offertes aanvragen

Airco installateurs Leuven

De zomermaanden worden steeds warmer en steeds meer mensen kiezen dan ook voor het plaatsen van een aircosysteem om de binnentemperatuur aangenaam te houden. Wilt u graag een airconditioning laten installeren bij u thuis? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal modellen, zoals een mobiele monobloc of een vloermodel met een buitenunit. Of u nu kiest voor een single of multi split systeem, er is altijd een airco die bij uw wensen aansluit. Via de offertepagina vraagt u gemakkelijk meerdere offertes aan van diverse aircospecialisten uit ons netwerk in Leuven. Vergelijk deze bedrijven zelf en kies zo voor de installateur die bij u past!

airconditioning en klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing in huis

De klimaatbeheersing in huis kan uit verscheidene systemen bestaan. Zo is het een optie om de ventilatie te verbeteren met een ventilator, maar is een geïntegreerde airconditioning tevens een optie. Het hangt met name af van uw budget, wat er mogelijk is. Heeft u maar een beperkt budget? Kies dan voor een mobiele variant. Deze plaatst u gemakkelijk in de ruimte die u op dat moment wil verkoelen. Hierbij moet u wel rekening houden met de afvoer, deze moet u door een raam naar buiten leiden. Is een uitgebreidere investering mogelijk? Overweeg dan een split systeem, waarbij u meerdere binnenunits koppelt aan één buitenunit.

Airco Leuven

Ideaal werkklimaat op kantoor

Voor kantoren en grotere bedrijven bestaan er tevens diverse oplossingen op het gebied van airconditioning. Het belangrijkste bij de keus voor een airco op kantoor is de mate van zelfstandigheid die u elke werknemer wil bieden. Moet men de airconditioning zelf aan kunnen passen? Of is één klimaat in het gehele bedrijf voldoende. Voor een kantoor is een split installatie met buitenunit, of zelfs meerdere buitenunits de meest gekozen variant. U moet het plaatsen, onderhouden en bijvullen van een uitgebreid koelsysteem altijd overlaten aan een erkend installateur uit Leuven om problemen zoals lekkage of storingen te voorkomen. Wij helpen u graag verder.

airco installateur Leuven

Van installatie tot onderhoud

Zoals gezegd is het verstandig om één van de bedrijven uit ons netwerk in te schakelen voor de installatie van uw airconditioning. Daarnaast raden wij tevens aan om het onderhoud en bijvullen aan een expert over te laten. Met name het bijvullen vereist een grote handigheid, en moet op exact de juiste wijze worden gedaan. Naast het vullen van de koelingvloeistof valt ook het vervangen van de filters onder het onderhoud dat u aan een installateur moet overlaten. Ander onderhoudswerk zoals het controleren van de afvoer of het reinigen van de filters kunt u eigenhandig uitvoeren. Dergelijk onderhoud vereist enkel enige tijd.

airconditioning bijvullen Leuven

Mobiele of vaste airconditioning?

De belangrijkste keus die u moet maken bij het uitzoeken van een airco is die tussen een vaste en mobiele variant. Hiervoor dient u ten eerste te bepalen hoe hoog uw maximale budget is. Zo is een vast en volledig geïntegreerd systeem de meest aantrekkelijke esthetische optie, maar brengt dit wel zeer hoge prijzen met zich mee. Vindt u het niet nodig om het binnenklimaat continu op peil te houden en wil u alleen de slaapkamer verkoelen voordat u gaat slapen? Kies dan voor een mobiele unit. Deze zet u gemakkelijk in elke ruimte, mits u de afvoer ergens kwijt kunt.

monobloc airconditioning plaatsen

Monobloc airco

Wilt u zo snel mogelijk een airco installeren, en hebt u geen tijd of zin om te wachten op een professionele installatie? Kies dan voor een monobloc airconditioning. Door de term monobloc verwachten veel van onze klanten uit Leuven dat het gaat om een vast aircosysteem. Dit is echter niet het geval: een monobloc is een mobiele ventilator die de direct ruimte om zich heen verkoelt. Dit gebeurt door het wegtrekken van warme lucht uit de kamer. Hou er bij het aanschaffen van een monobloc wel rekening mee dat hier een afvoerslang aan zit die naar buiten moet kunnen voor het afvoeren van warme lucht.

split airco Leuven

Split airco

Er bestaan vele airco systemen. Eén van de populairste varianten is de split airco. Een split airconditioning bestaat uit een buitenunit met minimaal één binnenunit. Het grote voordeel van de split installatie is dat u hiermee de geluidsoverlast aanzienlijk beperkt. Bij een mobiele airconditioning zonder buitenunit zult u de ventilator voortdurend horen, bij een split oplossing is dit niet het geval. Afhankelijk van de hoeveelheid ruimtes die u wilt verkoelen plaatsen de installateurs uit ons netwerk één of meerdere binnenunits bij uw woning in Leuven. De installatie en het vullen van de onderdelen moet u overlaten aan een erkend installateur in verband met de garantievoorwaarden.

Hulp nodig bij het bijvullen van een airco?

De vakmannen uit ons samenwerkingsverband ondersteunen u met alle plezier.

Airconditioning herstellen

Wanneer u een erkend installateur de airco laat installeren, dan zal deze gegarandeerd lange tijd meegaan. Toch is het waarschijnlijk dat u op een gegeven moment de ondersteuning van een vakman nodig hebt voor enig reparatiewerk. Eén van de meest voorkomende problemen is een blokkade van de buitenunit. Met name bladeren kunnen de buitenunit blokkeren. Een ander mogelijk probleem komt voor uit het te laat bijvullen van de koelingvloeistof. Hierdoor kan de binnenunit oververhit raken. Tot slot kunnen de filters verstoppen. Maak deze daarom regelmatig schoon. Een professional van één van de bij ons netwerk aangesloten bedrijven helpt u graag bij de reparaties.

Onderhoudsbeurt

Om storingen te voorkomen raden experts aan om uw koelingsysteem jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. Een deel van dit onderhoud mag u zelf afhandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stofvrij maken van de filters en het vrijmaken van de buitenunit. Voor ander onderhoud kunt u beter een ervaren installateur inzetten. Met name het bijvullen vereist de ondersteuning van een vakman. Dit komt doordat men voor het vullen een speciale techniek gebruikt. Bent u toch zelf begonnen met het bijvullen van uw airco maar loopt u tegen problemen aan? Aarzel dan niet om alsnog contact op te nemen met een expert uit ons netwerk uit Leuven.

airco onderhoud Leuven

Beste plek voor een airco?

Voordat u een airco in uw woning of bedrijfspand in Leuven laat plaatsen, is het verstandig om te kijken naar de beste positie. Hoewel het in theorie mogelijk is om overal het wand- of vloermodel te installeren, bestaan er wel een aantal onofficiële regels. Zo is het verstandig om de luchtstroom niet op één persoon te richten, maar de unit zo te plaatsen dat deze in de lengte van de kamer blaast. Zo koelt u de gehele kamer. Daarnaast is de draagkracht van de muur of het plafond van groot belang. Een installateur kan de draagkracht desgewenst op voorhand voor u controleren.

airconditioning installeren Leuven

Airco zonder afvoer

Veel mensen die op internet naar een airconditioning zoeken, worden enigszins misleidt door de afbeeldingen. De meeste aanbieders plaatsen namelijk afbeeldingen van apparaten zonder afvoerslang op het internet. Elke airco zal echter op een manier de warme lucht kwijt moeten. Een airconditioning zonder afvoer bestaat dus eenvoudig weg niet. Wil u de afvoer niet kunnen zien? Dan is een multisplit model de beste optie, doordat de buitenunit zich dan buitenshuis bevindt. De installatie moet u in dat geval wel overdragen aan een erkend installateur uit ons netwerk in Leuven. Deze zal de afvoer zo goed als kan voor u wegwerken.

airconditioning wandmodel Leuven

Wandmodel

Wij gaven al aan dat u een ruime keus hebt uit vele modellen wanneer u een airco wil laten plaatsen bij uw woning of bedrijfspand in Leuven. De meest eenvoudige oplossing is een wandmodel, dit komt doordat een wandmodel weinig installatie werkzaamheden vraagt, en een installateur deze niet hoeft af te werken. Bij het plaatsen van een wandmodel zullen de experts kijken naar de positie waarbij het grootste gedeelte van de kamer zal worden bereikt. De installatie zal over het algemeen een halve dag in beslag nemen. Door meerdere wandmodellen tegelijk te laten installeren zult u aanzienlijk op de uiteindelijke prijzen besparen.

airco vloermodel Leuven

Vloermodel

Een alternatief voor het wandmodel is het vloermodel. Veel van onze klanten uit Leuven kiezen voor het vloermodel in verband met de esthetische voordelen. Het is namelijk veel gemakkelijker om vloermodellen zo weg te werken dat deze het interieur niet verstoren. Laat de vloeronderdelen bijvoorbeeld onder de venstertabletten plaatsen, of kies voor de plaatsing in een bestaande nis. Het nadeel van een vloermodel is dat deze sneller geblokkeerd worden door meubilair, waardoor het effect vermindert. Wil u meer weten over de voor- en nadelen van diverse soorten airconditioning? Aarzel dan niet om onze offertepagina in te vullen. Wij bieden u met plezier enkele offertes.

inbouwmodel airconditioning

Cassette- of inbouwmodel

Een volgende mogelijkheid is de installatie van een cassettemodel. Cassettemodellen zijn met name geschikt voor kantoren en grotere bedrijven. Bij een cassettemodel zal namelijk de gehele airco achter een verlaagd plafond weggewerkt zijn, behalve het gedeelte dat de koele lucht in de kantoorruimte blaast. Het installeren van cassettemodellen is bij diverse plafondsoorten mogelijk, waaronder gyproc en lamellenplafonds. Een inbouwmodel tot slot is de meest dure variant. Hierbij zal een installateur het gehele systeem achter een wand plaatsen, zodat u enkel nog de luchtroosters ziet. De prijzen voor de installatie hangen dan met name af van de mate van wegwerking en de noodzaak voor extra schrijnwerk.

airco vullen Leuven

Binnen of buiten plaatsen?

Een vraag die klanten uit Leuven regelmatig aan ons stellen is of zij de airco het beste buiten of binnen kunnen plaatsen. Het antwoord hierop is afhankelijk van diverse factoren. Wil u bijvoorbeeld geluidsoverlast van de ventilator voorkomen? Kies dan voor de installatie van een split model. Hierbij installeren vakmannen de ventilator buitenshuis, en is er minder geluid. De prijzen voor een dergelijk alternatief liggen aanzienlijk hoger dan bij een mobiele monobloc die u binnenshuis laat plaatsen. Hou bovendien altijd rekening met de mogelijkheden voor afvoer, en de beperkingen die hieruit volgen. Vraag eventueel een erkend installateur om meer informatie.

Airconditioning merken

Voordat u een airconditioningsysteem laat installeren is het belangrijk om te onderzoeken welke verschillende merken er bestaan. Zo bestaan er merken die een grote aandacht besteden aan de veiligheid van de apparatuur, terwijl andere merken zich meer richten op de duurzaamheid van hun producten. Daarnaast is er een verschil tussen de A-merken van een professioneel leverancier en eventuele huismerken die u bij een bouwmarkt in Leuven vindt. Met name de prijzen tussen A- en huismerken verschillen aanzienlijk. Bent u op zoek naar een mobiele oplossing? Kijk dan eens bij Tristar en Zibro, andere voorbeelden van airconditioningmerken zijn: Daikin, LG, Samsung en Panasonic.

Daikin

Het eerste merk waar wij uw aandacht op willen vestigen is Daikin. Deze specialist met jarenlange ervaring op het gebied van verwarmen en verkoelen biedt diverse oplossingen aan, zowel voor particulieren als bedrijven. Bij Daikin vormt duurzaamheid en grote aandacht voor het milieu een speerpunt. Zo produceert de firma haar eigen koelingmaterialen en compressoren, en werkt men met een eigen milieumanagement traject.

Mitsubishi

Een bedrijf dat iets minder lang actief is binnen het vakgebied is Mitsubishi. Toch kunt u bij deze fabrikant voor veel koeloplossingen terecht. Van eenvoudige systemen voor particulieren tot uitgebreide multisplit modellen voor kantoren en instellingen; er is altijd een systeem dat bij u past. Bij Mitsubishi bent u bovendien aan het juiste adres voor warmtepompen, die zorgen voor een aanzienlijke besparing op de energiefactuur.

Samsung

Een volgende firma waar de bedrijven uit ons samenwerkingsverband vaak producten van aanbieden is Samsung. Bij Samsung bestaat er een speciale afdeling gericht op airconditionings, welke bekend staat onder de naam Ambrava. Bij Ambrave ontwerpt men enkel- en meervoudige airco’s, geschikt voor het onderwijs, zorginstellingen, retail en kantoren. Kernwoorden van de afdeling zijn: Grensverleggend, innovatief, flexibel, betrouwbaar en betrokken.

LG

Wist u dat u ook bij LG terecht kan voor het verbeteren van de klimaatbeheersing bij u in huis? Bij LG staat men met name voor het uitbreiden van kennis en het bieden van een 24uurs service. Alle producten van LG voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De LG Climate Solutions kennen aantrekkelijke prijzen, maar vereisen wel een professionele installatie en onderhoud.

Panasonic

Zoekt u naar een firma waarbij kwaliteitsgarantie hoog in het vaandel staat? Dan is Panasonic wellicht een aantrekkelijk bedrijf voor u. Bij Panasonic levert men elke unit voor buitenshuis met een minimale garantie van vijf jaar. Daarnaast zorgt men voor een snelle installatie, en is men u tevens met alle plezier van dienst bij het vullen of herstellen van de klimaatbeheersing.

Delonghi

Een laatste expert op het gebied van koeltechniek is Delonghi. Deze van oorsprong Italiaanse fabrikant heeft één soort airco in het assortiment: de Pinguino. Deze is zowel in vaste- als mobiele variant verkrijgbaar. Het grote voordeel van Delonghi is dat de fabrikant streeft naar maximaal comfort en gemak, zonder compromissen. De airconditioners zorgen altijd voor een perfecte leefomstandigheid in elke ruimte.

airco installatie prijzen

Prijzen

De prijzen voor de plaatsing, het onderhoud en het bijvullen van een airco hangen af van verschillende factoren. De belangrijkste invloedsfactor is de soort koeltechniek waar u voor kiest. Daarnaast is het bij het vullen van belang of u dit op tijd laat afhandelen. Is enkel bijvullen voldoende? Dan zullen de prijzen hiervoor relatief laag uitvallen. Moet er tevens ander onderhoud worden afgehandeld? Dan liggen de uiteindelijke prijzen lager. De prijs voor een aircosysteem variëren van €60,- voor een eenvoudige luchtkoeler tot €2500,- voor een uitgebreid multisplit model. Omdat de prijzen ook verschillen per leverancier, is het altijd verstandig meerdere offertes aan te vragen.

Offertes vergelijken

Wil u weten waar u aan moet denken bij het zoeken naar een airconditioningsysteem voor bij uw bedrijfspand in Leuven? Hebt u een vraag over het bijvullen van een koeler, of zoekt u een erkend installateur die u bij het vullen kan helpen? Dan zit u bij ons op de goede plek. Wij beheren een netwerk van bedrijven op het gebied van koeltechniek en warmtepompen, en bieden u graag vrijblijvende offertes aan van maximaal vijf experts die zich bij ons hebben aangesloten. Het is aan u om de prijsopgaven met elkaar te vergelijken op basis van prijs en aanbod. Kies zo voor de vakman die bij u past.