Airco installatie, onderhoud en reparatie

Snelle service, scherpe prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Offertes aanvragen

Airco installateurs Leuven

Wil u graag tijdens de warme zomermaanden genieten van een aangename temperatuur binnenshuis? Of bent u op zoek naar een installatie die u zowel kan zorgen voor verkoeling als verwarming? Wellicht is een airconditioning dan een goede keuze voor u. Airco’s zijn verkrijgbaar in vele modellen zoals een monobloc en split model, zowel in vaste als mobiele variant. Wij beheren een netwerk van bedrijven, en er is altijd een installateur uit Leuven beschikbaar, die u meer informatie kan geven, of de installatie bij u wil plaatsen. Ook voor het onderhoud en bijvullen van uw huidige systeem kunt u een installateur uit het netwerk inschakelen. Vraag via de offertepagina vrijblijvend meerdere offertes aan.

airconditioning Leuven

Klimaatbeheersing in huis

Een term die veel wordt gebruikt voor het reguleren van de temperatuur in huis, is klimaatbeheersing. Het begrip klimaatbeheersing gaat niet alleen over het verkoelen van panden in de zomer, maar ook over het verwarmen tijdens de wintermaanden. Veel mensen weten niet dat het mogelijk is om met een airco ook ruimtes te verwarmen. Dit wordt gedaan met behulp van een warmtepomp. Deze zal de lucht of het water welke worden gebruikt voor het afkoelen, ook inzetten voor de verwarming. Dit is een energie-efficiëntere vorm van verhitten dan het gebruik van een CV-ketel. Belangrijk is dan wel om de installatie regelmatig bij te vullen, zo voorkomt u problemen en storingen.

Airco Leuven

Ideaal werkklimaat op kantoor

Om op kantoor een ideaal werkklimaat te creëren bestaan er verschillende dingen die u kunt doen. De meest eenvoudige oplossing is het gebruik van een multisplit airconditioning. Een dergelijke airco bestaat uit één buitendeel dat is gekoppeld aan diverse binnendelen. Deze binnendelen zijn elk apart te bedienen, waardoor ieder de airco op de eigen gewenste temperatuur kan zetten. Hoewel de prijzen voor het plaatsen van een vaste airconditioning in alle ruimtes hoger zijn dan een eenvoudige mobiele ventilator, profiteert u van verschillende voordelen. Laat bovendien een installateur uit Leuven periodiek langskomen voor het bijvullen en ander onderhoud, zodat de levensduur en kwaliteit van de airco gegarandeerd blijft.

airco installatie Leuven

Van installatie tot onderhoud

De installatie van een split airconditioning kunt u het beste overlaten aan een erkend installateur uit Leuven. Elke installateur uit ons netwerk heeft een ruime ervaring met het installeren van airco’s in alle soorten, maten en merken. Wij werken onder andere met merken als Zibro, Tristar, Daikin en LG. Naast het installeren van airco’s werken de professionals ook graag met u samen aan het onderhoud en het vullen van de installatie. Dankzij het bijvullen weet u zeker dat de werking van het apparaat gewaarborgd blijft en dat u tijdens de zomermaanden geen problemen tegenkomt. De prijzen voor het onderhoud verschillen per model.

airconditioning herstellen Leuven

Mobiele of vaste airconditioning?

De meeste airco modellen kunt u zowel in een vaste als mobiele vorm bestellen. Mobiele airco’s hebben als voordeel dat ze verrijdbaar zijn, en daardoor in elke ruimte in te zetten, afhankelijk van waar u en uw huisgenoten zich bevinden. Mobiele apparaten worden meestal gebruikt in de slaapkamer, waar ze alleen tijdens de nacht worden aangezet. Het nadeel van mobiele airco’s is dat deze in verhouding maar beperkte verkoeling geven. Een monobloc zal zorgen voor een betere verspreiding van de koele lucht, en daardoor ook het woonklimaat van uw pand in Leuven sterk verbeteren.

monobloc airco Leuven

Monobloc airco

Hebt u een beperkt budget, maar wilt u er wel voor zorgen dat uw woning in Leuven goed verkoeld wordt? Overweeg dan om een monobloc airco te laten installeren. Het plaatsen van een monobloc is relatief eenvoudig, omdat het een mobiele oplossing is. Het is hierbij wel vereist dat u zorgt voor een goede afvoer van de lucht of het water. Deze afvoer moet bijvoorbeeld via een raam of luchtrooster. Het nadeel van een monobloc is dat het ventilatiesysteem zich in de installatie bevindt. Dit betekent dat u hiervan overlast kunt ondervinden. Kies als alternatief voor de monobloc eventueel voor een split unit met buitenunit. Een installateur uit Leuven geeft hierover desgewenst meer informatie.

multisplit airco Leuven

Split airco

Hierboven gaven wij al aan dat een split airco zeer geschikt is voor bedrijven en winkels. Dit komt doordat een split model gebruik maakt van één centrale ventilator in de buitenunit, waaraan diverse binnen units aan gekoppeld zitten. Deze binnenunits kunnen los van elkaar bediend worden, en vormen tevens een geschikte oplossing voor verwarming. Bent u op zoek naar een airco systeem voor een ziekenhuis of verzorgingstehuis? Dan adviseren wij om te kiezen voor een split systeem. Desnoods zal een installateur van een bedrijf uit ons netwerk in Leuven meerdere buitenunits plaatsen, zodat het energieverbruik verspreidt wordt en de werking gegarandeerd hoog blijft.

Zoekt u een expert voor plaatsen en herstellen van uw airco?

Vergelijk kosteloos offertes van airconditioning specialisten uit Leuven en omstreken!

Airconditioning herstellen

De meeste airco’s kennen een minimale levensduur van 10 jaar, en een maximum van zo’n 15 jaar. Het kan echter voorkomen dat er op een eerder tijdstip problemen ontstaan met de installatie. Zo kan er een beschadiging ontstaan aan de buitenunit, of is het noodzakelijk om het model bij te vullen. Het herstellen en bijvullen van een airconditioning is een klus waarvoor u een ervaren installateur zult moeten inschakelen. Deze zal eerst kijken naar het exacte probleem en u daarna adviseren over de beste oplossing. Soms is het namelijk voordeliger om direct een nieuwe unit te installeren in plaats van de oude te vullen of repareren.

Onderhoudsbeurt

Om u te verzekeren van de kwaliteit en werking van de airco, is het noodzakelijk om deze periodiek van een onderhoudsbeurt te voorzien. Het onderhouden van airco’s bestaat uit diverse werkzaamheden die u zelf mag uitvoeren, en een deel dat u moet overlaten aan een installateur of monteur. Voorbeelden van het eigenhandig onderhoud zijn het vervangen van de filters en het vrijhouden van de ruimte om de ventilator. Het bijvullen van het apparaat mag u niet zelf uitvoeren, omdat het vullen een zeer specifieke klus is. De prijzen voor het bijvullen van de airco liggen relatief laag, en zorgen voor een verhoogd wooncomfort.

airco onderhoudsbeurt Leuven

Beste plek voor een airco?

Aan het plaatsen van een airco zitten enkele voorwaarden verbonden, zodat u optimaal profiteert van de verkoelende luchtstroom. De eerste voorwaarde is dat u de luchtstroom niet op één plek in de kamer mag richten, maar in algemene lijnen langs de ruimte moet gaan. Daarnaast moet er voldoende draagkracht in de muur zitten voor het dragen van de binnenunit. Tot slot adviseren wij onze klanten ook altijd de airconditioning zo te plaatsen dat er voldoende ruimte is voor de verspreiding van de koele lucht en de retourlucht. Kijk ook altijd in de handleiding van het apparaat voor eventuele extra eisen.

airconditioning vervangen Leuven

Airco zonder afvoer

Bij menig airconditioning aanbieder zult u op plaatjes airco’s zonder afvoer zien. Wij worden dan ook regelmatig gevraagd om de mogelijkheden voor het plaatsen van een airco zonder afvoer. De plaatjes die u bij de leverancier ziet, representeren echter niet de werkelijkheid. Het is niet mogelijk om een airconditioning unit zonder afvoerslang te plaatsen, in verband met de noodzakelijke afvoer van warme lucht. Wilt u zo weinig mogelijk last hebben van een afvoer? Overweeg dan om een mobiele split-unit aan te schaffen. Hierbij loopt er alleen een dunne slang van de ventilator buiten naar het binnen gedeelte. Zo blijft de overlast beperkt.

wandmodel airco

Wandmodel

Wanneer u kiest voor een nieuwe airconditioning voor uw woning of bedrijfspand uit Leuven, dan moet u niet alleen kiezen tussen apparaten met een buitenunit of een enkel systeem, maar ook uit diverse modellen. Een van de opties is het wandmodel. Een wandmodel installeren de specialisten meestal vlak tegen het plafond om zo de minste overlast te creëren. Het voordeel van een wandmodel is dat u hierdoor alle mogelijke ruimte op de vloer behoudt. Het nadeel is dat u het wandmodel wel altijd blijft zien. Doordat wandmodellen hoog zitten, zal de koele luchtstroom wel een groot bereik hebben, meer dan bij een vloermodel.

vloermodel airco

Vloermodel

Een tweede optie is een vloermodel. Airco installaties die de medewerkers van een erkend installatiebedrijf bij u thuis op de vloer plaatsen hebben als voordeel dat zij eenvoudig weg te werken zijn. Denk hierbij aan de oplossingen die men ook wel biedt voor radiatoren. Daarnaast zal het apparaat altijd geruisloos werken en gebruiksvriendelijk zijn. Weet u niet zeker of het mogelijk is een vloermodel inclusief buitenunit te installeren bij u thuis? Aarzel dan niet één van de bedrijven uit ons netwerk naar de mogelijkheden en bijbehorende prijzen te vragen. Zo weet u zeker dat u de komende zomer van een heerlijk aangename binnentemperatuur geniet.

cassettemodel airconditioning

Cassette- of inbouwmodel

Een derde oplossing die wij u aan kunnen bieden is een cassettemodel. Deze oplossing is met name geschikt voor bedrijven en kantoorpanden. Bij een cassettemodel installeren wij de airconditioning volledig in het plafond, zodat u enkel een klein onderdeel zult zien. De installatie van een cassettemodel kan bij verschillende soorten verlaagde plafonds. Zowel bij een gyproc-als lamellen- en systeemplafond is de plaatsing van een cassettemodel een optie. Wilt u helemaal niets van de airco zien, behalve de luchtroosters? Overweeg dan de plaatsing van een volledig geïntegreerd systeem. De toestellen verwerkt men dan in een wand of achter maatschrijnwerk voor een prettige aanblik.

airco buiten plaatsen

Binnen of buiten plaatsen?

Van onze klanten in Leuven krijgen wij regelmatig de vraag of zij een deel van de airco buiten moeten plaatsen, of dat het veiliger is om dit binnenshuis te doen. Wij adviseren over het algemeen om zodra het mogelijk is het gedeelte met de ventilator buiten te monteren. Hiermee voorkomt u geluidsoverlast binnenshuis en bespaart u ook ruimte. De plaatsing buitenshuis zorgt echter wel voor extra onderhoudswerk. Zo moet u met regelmaat controleren of er geen blokkades zitten voor de ventilator en is het meestal ook eerder noodzakelijk om de buitenunit te reinigen. Meer weten over de mogelijkheden? Een specialist uit ons netwerk informeert u met alle plezier.

Airconditioning merken

Als u hebt besloten welk model airco u wilt bestellen, dan moet u kiezen uit één van de vele merken die het apparaat aanbieden. Zoals bij alle woononderdelen bestaan er zowel A-merken als budgetmerken die airconditionings leveren. Het is dan ook afhankelijk van uw wensen op het gebied van kwaliteit en budget welk merk het beste bij u past. Merken waarvan onze leveranciers in Leuven onder andere airco’s aanbieden zijn: Zibro, Tristar, Daiking, LG, DeLonghi en Mitsubishi. Hebt u vragen over de duurzaamheid en kwaliteit van een product? Aarzel dan niet om de offertepagina in te vullen.

Daikin

Een bedrijf dat al meer dan 80 jaar ervaring heeft op het gebied van warmte- en koelingsystemen is Daikin. De fabrikant richt zich met name op het verbeteren van het wooncomfort, maar besteedt daarbij tevens de nodige aandacht op het milieu. Zo produceert men bij Daikin de eigen compressoren en koudemiddelen, voor minder milieubelasting. Tot slot staat Daikin voor een hoge kwaliteit maatwerk.

Mitsubishi

Een ander bedrijf dat al jarenlang werkt aan het verbeteren van het binnenklimaat is Mitsubishi. Bij Mitsubishi biedt men verscheidene producten aan, die allen het woonklimaat verbeteren. Kies bijvoorbeeld voor de standaard Room Airconditioners, of voor City Multi. Met deze laatste oplossing van Mitsubishi ClimateCare kunt u zowel verwarmen als verkoelen. Tot slot biedt Mitsubishi ook warmtepompen aan als energiezuinige maatregel.

Samsung

Wist u dat Samsung ook een afdeling heeft waar men airconditioningsystemen ontwerpen? Deze afdeling staat bekend onder de naam Ambrava. Ambrava is de distributeur van hoogwaardige ventilatiesystemen in de gehele Benelux. Van single split tot monobloc, en van apparaten met een buitenunit tot een verrijdbaar systeem, bij Ambrava vindt u dit allemaal. Alle apparaten voorziet u bovendien eenvoudig van onderhoud, tegen lage prijzen.

LG

De meeste mensen kennen LG alleen van de mobieltjes die zij aanbieden, er bestaat echter ook de afdeling LG Climate Solutions. De klimaatsystemen van LG onderscheiden zich van andere aanbieders door hun hoge prestaties. De producten van LG bieden een uitermate hoge energiebesparing, waardoor u al snel duizenden euro’s per jaar bespaart. Voor elke kamer in huis biedt LG een specifiek klimaatsysteem.

Panasonic

Een volgende firma die wij bij u onder de aandacht willen brengen is Panasonic. De ontwerpers van Panasonic hebben allen meer dan 30 jaar ervaring met het ontwerpen van verwarmingsystemen, en zullen altijd rekening houden met de wensen van de klant. Daarnaast besteedt men bij Panasonic grote aandacht aan milieu, en geeft de firma altijd 5 jaar garantie op elke buitenunit die het plaatst.

Delonghi

Tot slot willen wij u nog verder informeren over de aircosystemen van Delonghi. Het aircosysteem dat men hier aanbiedt staat bekend onder de naam Pinguino. Deze is te bestellen in zowel een verrijdbare als vaste variant. Het grote voordeel van een Pinguino ten opzichte van andere merken is dat deze zeer geruisloos is. U zult dus weinig overlast ondervinden van zowel binnen- als buitenunit.

airconditioning prijzen Leuven

Prijzen

Wilt u een nieuwe airco laten plaatsen, en bent u benieuwd naar de prijzen die wij hiervoor rekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via de offertepagina. Geef hierop zo nauwkeurig mogelijk uw wensen aan, en wij zorgen ervoor dat u één of meerdere offertes op maat krijgt toegestuurd. De prijzen worden bepaald door diverse factoren zoals het merk en model installatie waar u voor kiest, de methode van installeren en de tijd die een installateur hieraan kwijt is. Wij adviseren daarom onze klanten uit Leuven ook altijd om de aanbiedingen van verschillende professionals met elkaar te vergelijken.

Offertes vergelijken

Wilt u graag in contact komen met een erkend airconditioning installateur voor vragen over het onderhoud of het bijvullen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Via de offertepagina is het mogelijk om al uw vragen te stellen. Desgewenst kunnen wij er bovendien voor zorgen dat er binnen korte tijd een ervaren installateur uit Leuven bij u voor de deur staat om u direct van praktische ondersteuning te voorzien. Of sturen wij u desgewenst meerdere vrijblijvende offertes toe van experts uit de regio. Wij ondersteunen u met alle plezier van dienst tegen aantrekkelijke prijzen.