Airco installateur in Aarschot nodig?

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis – Vrijblijvend

Airco installateur Aarschot

Het lijkt wel alsof de zomers steeds warmer. Niet gek dus, dat steeds meer mensen kiezen voor een airco in Aarschot. U houdt het binnen heerlijk koel en kunt rustig gaan slapen zonder problemen door de warmte. Een airco installateur plaatst en installeert uw airconditioning en geeft u bovendien een uitgebreide handleiding. Benieuwd naar de kosten van een airconditioning?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag krijgt u tot 5 offertes van installateurs in uw regio. Vergelijk de prijzen en bespaar tot wel 40%!

Op deze pagina leest u wat een airco installateur voor u kan betekenen. U vindt hier meer informatie over de werkzaamheden van de installateur en u krijgt een duidelijk beeld van de gemiddelde kosten. Tot slot geven we handige tips voor als u zelf een airco wilt kopen!

Waarom een airco plaatsen in Aarschot?

  Het plaatsen van een airco is veel meer dan zorgen voor verkoeling alleen! Een airconditioning koelt óf verwarmt de lucht. Bovendien zal het systeem de lucht ontvochtigen en wordt de lucht gefilterd. Hierdoor draagt een airconditioning bij aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.

  Maar er is nog meer!

  Een airco is tegenwoordig zo zuinig, dat het zelfs een alternatief is voor een cv-ketel! Het plaatsen van een airco heeft dus grote voordelen:

 • Het zorgt voor fijne verkoeling op warme dagen.
 • In de winter kan het systeem ook verwarmen.
 • Het maakt de lucht in huis schoner.
 • Door een ruimte gericht te verwarmen bespaart u op de stookkosten.
 • Uw wooncomfort stijgt enorm!

airco Aarschot

Voor thuis en op kantoor!

De airco service in Aarschot is geschikt voor iedereen. Steeds meer mensen kiezen voor airconditioning thuis, maar ook bedrijven, winkelpanden en ziekenhuizen kunnen ervoor kiezen een airco installateur in te schakelen om daar airconditioning te laten installeren.

Airco heeft voor bedrijven ook grote voordelen. Het is voor uw medewerkers in de zomer makkelijker concentreren als zij niet in een warme kantoorruimte zitten. Doordat de lucht gezuiverd wordt, kan het bovendien het ziekteverzuim verkleinen!

Airco in huis zorgt met name voor een hoger wooncomfort. Door de ruimte te koelen is het niet meer te warm om het huishouden te doen en zult u minder last krijgen van hoofdpijn en andere kwaaltjes.

Wat kost een airco in Aarschot?

De prijzen van een airco beginnen vanaf €300,- tot €1.000,-. Voor deze prijs laat u een mobiele airconditioning plaatsen. Liever een vast model? Houd er dan rekening mee dat de airconditioning prijzen hoger oplopen. Een vaste airco zonder buitenunit kost gemiddeld €1.200,- tot €3.000,-. Een vaste airco mét buitenunit kost rond de €1.500,- tot €3.000,-.

U kunt ook kiezen voor een multisplit airco, om meerdere vertrekken in huis te koelen of verwarmen. Deze kosten gemiddeld €1.500,- tot €3.000,- en een extra €1.000,- voor een extra binnenunit.

In de tabel vindt u meer prijzen van airco’s in Aarschot.

Airco: prijzen 2024

Type airco Gemiddelde prijzen, inclusief btw en installatie*
Vaste airco (monoblock, zonder buitenunit) €1.200,- tot €3.000,-
Vaste airco (met buitenunit) €1.500,- tot €3.000,-
Multi-split airco €1.500,- tot €3.000,- + circa €1.000,- per extra binnenunit
Mobiele airconditioning €300,- tot €1.000,-

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Vraag gratis offertes aan & bespaar!

Deze factoren beïnvloeden de airconditioning prijzen

Hoeveel een airco in huis kost, hangt af van de situatie. Er zijn verschillende factoren die allemaal de prijs beïnvloeden. Het type airconditioning dat u in Aarschot laat installeren bijvoorbeeld, en de werkzaamheden die nodig zijn voor de installatie.

De kosten worden beïnvloed door deze factoren:

 • Type airco dat u laat installeren.
 • De keuze voor wel of geen buitenunit.
 • De installatie.
 • Hoeveel sloopwerk nodig is voor de installatie van de buitenunit.
 • Het aantal extra units bij een multisplit airco.
 • Eventuele voorrij- en afvoerkosten.

airco plaatsen Aarschot

Verlaagd btw-tarief op airconditioning?

Wanneer u airconditioning koopt en laat installeren door een airco installateur in Aarschot, dan profiteert u van een verlaagd btw-tarief van slechts 6%.

Er zijn wel een paar voorwaarden waar u aan moet voldoen. Zo moet uw huis minimaal 10 jaar oud zijn, en moet het gaan om een privéwoning. Werkt u vanuit huis? Dan profiteert u alleen van een verlaagd btw-tarief als alleen een klein gedeelte van het huis gebruikt wordt voor uw werkzaamheden. Ook moeten de uitgevoerde werken gefactureerd worden aan de eindgebruiker van het huis.

Meer weten over deze regeling? Lees dan verder op belgium.be.

Airco laten installeren in Aarschot?

Vind een vakman bij u in de buurt en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Wat doet een airco installateur uit Aarschot?

Een airco installateur uit Aarschot heeft verschillende belangrijke taken. Naast het installeren van de airconditioning, kunt u de vakman ook inschakelen voor het onderhouden of repareren van de airconditioning. Zo weet u zeker dat u geen storingen krijgt en dat uw huis ’s zomers heerlijk koel blijft. Tot slot is het ook mogelijk een installateur in te schakelen voor een keuring.

Hieronder leest u over de belangrijkste werkzaamheden van een airco installateur. Wilt u een vakman inschakelen? Twijfel dan niet en maak gratis gebruik van onze offerteservice!

Airco plaatsen Aarschot

Een airco plaatsen in Aarschot laat u best doen door een installateur. Het inbouwen van de airco is een klus die voorzichtig uitgevoerd moet worden, omdat er anders kans is op beschadigingen aan de gevel. Zeker in het geval met een buitenunit.

Hoe gaat het plaatsen van de airconditioning in Aarschot?

De vakman bepaalt samen met u wat de beste plek is voor de binnen- en buitenunits. Hij boort de benodigde gaten in de muur en hangt daarna eerst de binnenunit op. Hierna plaatst hij de leidingen waarin het koudemiddel straks zal stromen. Daarna wordt de buitenunit opgehangen en de sluit de installateur de leidingen aan.

Onderhoud: voor langere levensduur & betere werking

Een andere klus die u kunt uitbesteden aan de installateur, is airco onderhoud in Aarschot. Goed onderhoud is ontzettend belangrijk, omdat u hiermee de levensduur van de installatie verlengt. Een andere belangrijke reden om de airco goed te onderhouden, is dat het beter is voor je gezondheid.

Hoe zit dat?

Zonder onderhoud zal uw airconditioning binnen een mum van tijd schimmel en bacteriën produceren. De airco blaast deze schimmels en bacteriën vervolgens gewoon uw huis in. Een airco installateur uit Aarschot zal de airco bijvullen en vacumeren. Daarnaast checkt hij uiteraard ook of de airco nog goed en veilig werkt.

Reparatie: bij storingen

Een airco reparatie is nodig als de airconditioning niet meer goed werkt. Er zijn verschillende reparaties die installateurs regelmatig uitvoeren.

Bij een mobiele airco gaat het vaak om relatief kleine mankementen. Hierbij hoeven er geen onderdelen vervangen worden waardoor je relatief goedkoop uit bent.

Een andere reparatie die met enige regelmaat voorkomt, is het vervangen van slangen of leidingen. Na verloop van tijd kan het namelijk voorkomen dat hier scheurtjes in ontstaan. Gaat het om een oude airconditioning waar een groot probleem aan is? Dan kijkt de installateur naar wat er mogelijk is. Soms moet de hele binnen- of buitenunit vervangen worden.

Airconditioning keuren in Aarschot

Heeft uw airconditioning een nominaal koelvermogen van meer dan 12 kW? Dan moet u deze om de 5 jaar laten keuren door een erkende installateur. Een nieuwe airco met een koelvermogen van meer dan 12 kW moet binnen 12 maanden voor het eerst gekeurd worden. Een keuring zorgt ervoor dat de airconditioning optimaal staat afgesteld zodat ze zo min mogelijk energie verbruiken. Het gaat hierbij alleen om airco’s voor comfortkoeling, dus voor het koelen van lokalen, bureaus of woningen.

Meer over de verplichte keuring leest u op vlaanderen.be.

Vind een betrouwbare airco installateur in Aarschot!

Vergelijk gratis offertes en kies de vakman met het beste aanbod!

Airco Aarschot: welke soorten zijn er?

Bij het kopen van een airco in Aarschot, is het goed om te weten dat er veel verschillende modellen zijn. Zo is het mogelijk een mobiele airco te plaatsen: deze zijn relatief goedkoop en heel eenvoudig te installeren. Bijkomend voordeel is dat je hem ook kunt verplaatsen, en eventueel ook kunt gebruiken om de slaapkamers te koelen. Daarnaast heeft u de keuze uit een split- of multisplit systeem.

Hieronder leggen we uit welke verschillende soorten airco’s er zijn. Wilt u de hulp van een vakman inschakelen? Vergelijk dan gratis offertes!

Split-systeem: meest populaire optie

Eén van de opties is een zogenaamd ‘split systeem’. Dit is de meest voorkomende optie en deze bestaat uit een binnen en een buitenunit. Een split systeem airco wordt vooral gebruikt voor het koelen van één specifieke ruimte. Hij wordt op een vaste plek gehangen en kan dus niet verplaatst worden zoals een mobiele airco. Wilt u graag extra verkoeling in alleen uw slaapkamer of woonkamer, dan is een split airco een goede keuze.

Er is volop keuze uit verschillende uitvoeringen en afmetingen. Zo kunt u kiezen voor een wandairco, een cassette airco of plafond airco. Een cassette airco wordt ingebouwd in het plafond en een plafond airco wordt gewoon rechtstreeks op het plafond bevestigt. Zo houdt u de muren en de vloer vrij voor een inrichting naar keuze. De kosten voor een split-systeem liggen rond de €1.500,- tot €3.000,-.

airco installeren Aarschot

Multisplit systeem: voor meerdere kamers

U heeft ook de keuze voor een multisplit systeem. Deze airconditioning is geschikt voor het koelen van verschillende vertrekken in huis.

Het is mogelijk tot 5 binnenunits aan te sluiten op slechts 1 buitenunit. Een bijkomend voordeel is dat u voor de verschillende vertrekken ook kunt kiezen uit verschillende modellen, zodat u per kamer bekijkt hoe u de ruimte wilt koelen.

Een multisplit systeem kost gemiddeld €1.500,- tot €3.000,-. Voor elke extra binnenunit betaalt u ongeveer €1.000,-.

Mobiele airco’s: eenvoudig te plaatsen

Een alternatief voor een vaste airco, is de mobiele airco. We kunnen twee soorten mobiele airco’s onderscheiden:

 • Split airco: dit is een mobiele airco met een binnen- en buitenunit. U hangt deze airconditioning uit het raam. De units zijn aan elkaar verbonden met buizen, waardoor de warmte naar buiten wordt afgevoerd en de ruimte binnen juist gekoeld wordt.
 • Monoblock airco: deze staat op wielen en heeft geen buitenunit. Zo is deze gemakkelijk te verplaatsen van plek. Een monoblock airco werkt met een slang die de warme lucht afvoert naar buiten.

De kosten voor een mobiele airco liggen rond de €300,- tot €1.000,-.

Welke airco in Aarschot kopen? Handige tips!

Een airco kopen doet u niet elke dag. Bovendien is het een grote uitgave, dus we begrijpen dat u zich goed wil inlezen. Er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden, zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. Wilt u bijvoorbeeld alleen koelen of ook kunnen verwarmen? En vindt u een mobiele airco prima of laat u liever de airco inbouwen?

Hieronder geven we u een paar praktische tips. Heeft u de hulp nodig van een ervaren airco installateur uit Aarschot? Vergelijk dan gratis offertes!

Koelen of verwarmen?

Vraag uzelf eerst af: wilt u alleen kunnen koelen of wilt u een airco én verwarming? Sommige airconditioning systemen zijn ook geschikt voor het verwarmen van uw huis. Doordat u één vertrek opwarmt, is dit een hele zuinige manier om te verwarmen.

Wilt u ook kunnen verwarmen?

Kijk dan eens naar een warmtepomp airco. Deze investering is een stuk groter, maar het is goed om te weten dat deze zichzelf na verloop van tijd weer terugverdient in de besparing die u doet op de energiekosten. Vindt u verwarmen niet nodig? Dan bent u goedkoper uit met een standaard airconditioning.

Mobiele of vaste airconditioning in Aarschot?

Wilt u een vaste airco laten plaatsen of gaat u liever voor een mobiele airco die u kunt verplaatsen? Het fijne van een mobiele unit is dat u deze eenvoudig in een ander vertrek plaatst. Zo kunt u overdag de woonkamer koelen en ’s avonds de slaapkamer zonder te investeren in een extra unit!

Een nadeel is dat u een slang naar buiten moet hangen om de warme lucht af te voeren. Een ander probleem is dat een mobiele airco misschien minder mobiel is dan u denkt. De unit is groot en zwaar en is niet eenvoudig de trap op te tillen.

airco installateur Aarschot

Voor hoeveel ruimtes?

Wilt u uw hele huis koelen of vindt u het vooral belangrijk om de woonkamer koel te houden? Hoeveel ruimtes u wilt koelen en ook wannéér u deze wilt koelen is van belang in de keuze voor een geschikte unit. Wilt u meerdere ruimtes om de beurt kunnen koelen, dan is een monoblock unit die u kunt verplaatsen een goede optie. Vindt u het belangrijk om meerdere vertrekken gelijktijdig te kunnen koelen, kies dan voor een vaste mutlisplit airco.

Welke binnenunit wilt u?

Wat voor binnenunit zou u willen plaatsen? Een wandunit, plafondunit of vloerunit? Een wandunit wordt geplaatst tegen de wand en een plafondunit tegen het plafond. Een vloerunit plaatst u juist op de vloer. Houd er rekening mee dat een binnenunit aardig groot kan zijn. Een vloer- of wandunit kan aardig wat ruimte innemen. Kiest u voor een plafondunit, dan kunt u de wanden en vloer verder inrichten zoals u zelf zou willen.

Houd uw huis koel met airconditioning in Aarschot!

Vergelijk gratis offertes van installateurs in uw regio en bespaar!

Airconditioning Aarschot: bekende merken

Schakelt u een airco installateur uit Aarschot in, dan heeft u de keuze uit verschillende topmerken. Elk merk heeft unieke eigenschappen én een unieke prijs. Door de hulp van een vakman in te schakelen, weet u zeker dat u de juiste airco kiest.

U heeft onder meer de optie uit deze merken:

 • Daikin: dit merk biedt kwalitatieve airco’s aan voor bedrijven en particulieren. Zij streven naar zuinige airconditioning om bij te dragen aan een beter milieu.
 • Mitsubishi: dit merk biedt veel verschillende multisplit én eenvoudige modellen airco’s aan voor particulieren en bedrijven. U bent hier tevens aan het juiste adres voor een warmtepomp, om te besparen op de energiekosten.
 • Samsung: Samsung levert airco’s onder de merknaam Ambrave. Dit merk biedt enkel- en meervoudige airco’s aan geschikt voor het onderwijs, zorginstellingen en kantoorpanden.
 • LG: dit merk voldoet aan strenge kwaliteitseisen. Bovendien bent u bij LG Climate Solutions aan het juiste adres voor professionele airco’s tegen scherpe prijzen.
 • Panasonic: bij Panasonic krijgt u een kwalitatieve airco met een garantie van maar liefst 5 jaar! Bovendien streven zij naar een snelle en professionele installatie.
 • Delonghi: deze Italiaanse fabrikant biedt één soort airco aan, de Pinguino. Deze is verkrijgbaar als mobiele airco en vaste airco.

Airco in Aarschot laten plaatsen?

Vind snel een vakman bij u in de buurt en bespaar tot 40% op de kosten!

Airco zelf plaatsen: verstandig of niet?

  Is het mogelijk een airco zelf te installeren? Als u een handige klusser bent en dit als een leuke uitdaging ziet, dan kan het een optie zijn. Onthoud wel dat het plaatsen van een airco niet eenvoudig is. De leidingen gaan door de muur en zijn verbonden aan de buitenunit. Weet u niet goed wat u doet, dan is de kans aanwezig dat uw buitenmuur hierbij beschadigd raakt.

  Wij raden altijd aan een airco installateur uit Aarschot in te schakelen!

  U weet dan zeker dat de airco goed is afgesteld en dat deze zuinig werkt. Bovendien krijgt u persoonlijk advies van een vakman: dat begint al bij de aankoop van uw nieuwe airco. Zo weet u zeker dat u de juiste airconditioning kiest!

  De voordelen van een installateur:

 • Het bespaart u veel tijd en energie.
 • U voorkomt grote beschadigingen aan uw huis.
 • De airco is correct en zuinig afgesteld.
 • U krijgt een persoonlijk advies.

Recente aanvragen:

Airco plaatsen in Brussel
Klimaatbeheersing winkel in Schaarbeek
Meerdere airco's in Anderlecht
Airco voor kantoorpand in Elsene
Klimaatbeheersing woning in Ukkel
Mobiele airco in Vorst
Airco installeren in Oudergem
Airco's vergelijken in Koekelberg

airconditioning

Airco plaatsen Aarschot? Gratis offertes vergelijken!

Bent u inmiddels overtuigd, en wilt u ook een airco laten plaatsen in Aarschot? Met de hulp van een airco installateur weet u zeker dat de installatie goed werkt en voorkomt u bovendien beschadigingen aan uw huis. Een vakman kan u eventueel ook helpen met het plaatsen en installeren van een warmtepomp. Wilt u een airco installateur inschakelen en bent u benieuwd naar de kosten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna zorgen wij ervoor dat u zo snel mogelijk tot 5 offertes ontvangt! Vergelijk de prijzen en kijk naar het aanbod. Zo kiest u eenvoudig de installateur met het beste aanbod en de scherpste prijs. De offerteaanvraag is gratis en verder helemaal vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast.