Airco installatie, onderhoud en reparatie

Snelle service, scherpe prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Offertes aanvragen

Airco installateurs Dendermonde

Denkt u er over na om een airco te plaatsen in uw woning of bedrijf in Dendermonde? Een goede keuze! Met een airconditioning verkoelt, en verwarmt u soms, een ruimte eenvoudig. Daarnaast zorgt het voor schone lucht. Plaats bijvoorbeeld een split model of een monoblock. Op deze pagina leest u meer over de soorten, de mogelijkheden en de kosten. Daarnaast vertellen we u meer over het plaatsen, de installatie en het onderhoud.

Laat het plaatsen, de installatie en het bijvullen van de koelvloeistof van de airco over aan een installateur. Bespaar op de kosten door offertes te vergelijken. Vraag eenvoudig gratis en vrijblijvende offertes aan voor het kopen en plaatsen van airconditioning. U ontvangt snel een aantal aanbiedingen van expert uit de regio Dendermonde. Vergelijk en bespaar!

airconditioning installateur Dendermonde

Navigeer op deze pagina naar:

Voordelen airco | Werkzaamheden airco installateur | Airco installatie | Onderhoud | Mobiele of vaste airco? | Prijzen | Merken

Waarom een airco kopen?

Het kopen van een airco biedt meerdere voordelen. Zo koelt het eenvoudig de ruimte in uw woning of bedrijf in Dendermonde. Ideaal tijdens de warmere zomermaanden. Maar dit betekent niet dat airconditioning nutteloos is in de winter. Zeker niet! Tijdens de koudere wintermaanden is het mogelijk om de airconditioning te gebruiken voor het verwarmen van de ruimte. Daarnaast filtert het systeem de lucht. Dit zorgt voor een schone lucht en meer hygiëne. Doordat het eenvoudig is om een ruimte te verwarmen bespaart u op de stookkosten. Alle voordelen op een rijtje:

 • Eenvoudige verkoeling en verwarming van een ruimte
 • Zorgt voor een juiste vochtcirculatie
 • Zorgt voor schone lucht
 • Besparing op de stookkosten

Klimaatbeheersing in huis

De klimaatbeheersing binnenshuis werd in Dendermonde lange tijd opgelost met behulp van kachels en ventilatie. De wens tot beperking van het verbruik van fossiele brandstoffen en het stijgen van de temperatuur heeft er echter toe geleid dat ook binnenshuis de installatie van airconditionings steeds gebruikelijker is. Voor het beheersen van het klimaat binnenshuis bestaan er diverse oplossing. Maak bijvoorbeeld de keuze voor een mobiele monoblock unit, waarmee u elke kamer naar wens kunt verkoelen. Hou er in dit geval wel rekening mee dat u de afvoer naar buiten moet kunne leiden. Een alternatief is het plaatsen van een split systeem met meerdere binnenunits en één buitenunit.

Ideaal werkklimaat op kantoor

Uit onderzoek is gebleken dat een wat koelere temperatuur op kantoor bevorderlijk is voor het werk. Daarom is het verstandig om ook op kantoor airconditioning te plaatsen. Voor de meeste kantoorruimtes is een enkele buitenunit met verschillende binnenunits de beste oplossing. Zo krijgt elke werknemer de kans om naar wens de binnentemperatuur aan te passen. Eventueel is de installatie van een cassettemodel een alternatief. Deze zal een grotere kantoorruimte in één keer verkoelen. Schakel altijd een erkend installateur uit Dendermonde in voor het plaatsen van het koelingsysteem, zo voorkomt u problemen met de techniek op de langere termijn en blijft de fabrieksgarantie behouden.

Ga ook voor een fris en gezond binnenklimaat.

Installeer airconditioning! Vraag gratis offertes op voor alle mogelijkheden!

Gratis offertes aanvragen

Wat doet een airco installateur?

Een installateur staat voor vele zaken voor u klaar. Zo voorziet de installateur u graag van advies over de soorten en welke er geschikt is voor het verkoelen van uw ruimte. Een installateur uit Dendermonde heeft veel ervaring en is op de hoogte van alle innovaties. Daarnaast is het mogelijk om een installateur in te schakelen voor het plaatsen en de installatie van een split of monoblock airconditioning. Hij zorgt ervoor dat alles probleemloos verloopt en u kunt uw airco direct in gebruik nemen. Ook zorgt de vakman voor goed onderhoud en reparaties. Een installateur voor:

 • het geven van waardevol advies;
 • een snelle plaatsing en installatie;
 • goed onderhoud en reparaties.

Van installatie tot onderhoud

Elke installateur uit Dendermonde die zich bij ons netwerk heeft aangesloten, is ruim ervaren binnen het vakgebied en ondersteunt u bij verschillende klussen. Zo helpt elke installateur u met alle plezier bij de installatie van binnen- en buitenunits, bij het vullen van de koelingvloeistof of bij overige onderhoudswerkzaamheden. Wilt u zeker weten dat uw airconditioning lange tijd meegaat? Kies dan voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt. Bij het jaarlijks onderhoud hoort niet alleen het bijvullen van het apparaat, maar ook het reinigen van de filters en het verwijderen van eventuele blokkades voor de ventilator. De kosten voor de onderhoudsbeurt en het vullen hangen af van de gewenste ondersteuning.

Airco installatie, hoe werkt het?

De installatie van een airco gebeurt in meerdere stappen. Het installeren is voornamelijk afhankelijk van het type dat u kiest. Voor het plaatsen van een buiten- of binnenunit gebruikt de installateur speciale bevestigingsmaterialen. De airco wordt daarnaast aangesloten op het elektriciteitsnetwerk. De installateur zorgt er ook voor dat de condensafvoer goed geregeld is. Wanneer alles is aangesloten is het tijd voor de afwerking en het instellen. Zo weet u zeker dat alles goed werkt. Na de installatie is het systeem direct klaar voor gebruik. De installateur voorziet u graag van een korte uitleg over het gebruik.

airco installatie in Dendermonde

Onderhoudsbeurt

Om te voorkomen dat er een storing ontstaat, is het verstandig om jaarlijks enig onderhoud aan uw klimaatbeheersing uit te voeren. Een deel van dit onderhoudswerk kunt u zelf afhandelen. Denk hierbij aan het reinigen en stofvrij maken van de filters, en het nakijken van de buitenunits op bladeren of takken die in de weg liggen. Een ander deel van de onderhoudsbeurt moet u overlaten aan een ervaren specialist uit Dendermonde. Met name het vullen van het koelingmateriaal vereist professionele ondersteuning. Installateurs gebruiken een speciale techniek voor het bijvullen. Wilt u meer weten over de prijs voor het vullen van uw airconditioning, of de opties voor een onderhoudsbeurt? Wij helpen u graag verder.

Waarom is airco onderhoud belangrijk?

Na het plaatsen en installeren van de airco is het belangrijk om er regelmatig onderhoud aan te laten plegen. Laat een installateur uit Dendermonde periodiek onderhoud plegen om de levensduur te verlengen. Daarnaast voorkomt het problemen zoals storingen. Binnen het systeem zit een gesloten vloeistofsysteem voor het koelen, deze moet u af en toe laten bijvullen. Laat een installateur de vloeistof 1 tot 2 keer per jaar bijvullen. Zonder onderhoud wordt de airco vies en vuil hecht zich in het systeem. Hierdoor werkt het systeem minder goed. De vakman zorgt voor het reinigen. Door een onderhoudscontract af te sluiten hoeft u verder niets te regelen. De installateur komt dan geregeld langs voor onderhoud.

Voordelen van airco-onderhoud:

 • Een langere levensduur
 • Betere koeling en werking
 • Schonere lucht en meer hygiëne
 • Voorkomt storing

Airconditioning herstellen

Als u een erkend installateur de airconditioning laat plaatsen en installeren, dan bent u zeker van een goede werking en lange levensduur. Desondanks is het mogelijk dat na verloop van tijd een storing ontstaat. Dit kan komen door het te laat bijvullen van het systeem, of door een blokkade van de ventilator in de kast buitenshuis. Het herstellen van een airconditioning hoeft dan ook niet per definitie heel veel voeten in aarde te hebben. Het bijvullen van de koelingvloeistof en het vrijmaken van de ventilator biedt meestal het gewenste herstel. Biedt het vullen geen oplossing? Dan kijkt de vakman naar de staat van de filters.

Mobiele of vaste airconditioning?

We krijgen vaak de vraag of men moet kiezen voor een mobiele of vaste airconditioning. Het antwoord hierop is afhankelijk van de eisen die u aan de koeltechniek stelt. Wilt u bijvoorbeeld in elke kantoorruimte een continue temperatuur aanhouden? Dan is het installeren van een geïntegreerde unit de beste oplossing. Wil u echter overdag de woonkamer verkoelen, maar ’s nachts uw slaapkamer? Overweeg dan om een mobiele monoblock te installeren. Het plaatsen van een mobiel apparaat is relatief eenvoudig, mits u rekening houdt met de afvoer. Voor het installeren van buitenunits is het verstandig de ondersteuning van een erkend installateur uit Dendermonde in te roepen.

diverse monoblock en split airco's

Monoblock airco

Een monoblock airco bestaat uit 1 binnenunit. U heeft hierbij de keuze uit het installeren van een mobiele en een vaste variant. Een mobiele monoblock is zeer handig om meerdere ruimtes mee te verkoelen. U neemt de mobiele variant eenvoudig mee naar de woonkamer of de slaapkamer. U moet wel rekening houden met de condensafvoer. Hiervoor moet u een slang naar buiten leiden. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een geïntegreerde monoblock. Deze plaatst u eenvoudig aan de wand. Een installateur zorgt voor de juiste afvoer van het condens via de leidingen. Een installateur uit Dendermonde geeft u graag meer informatie.

Split airco

Naast een monoblock airco bestaat er ook een split airco. Een split airconditioning bestaat uit een kast aan de buitenzijde van uw woning en één of meerdere binnenunits. Een single split airco heeft één binnenunit. Hiermee verkoelt u eenvoudig de ruimte. Heeft u meerdere ruimtes of meer capaciteit nodig? Plaats dan een multi split variant met meerdere binnenunits. Een multi split systeem is afzonderlijk van elkaar te bedienen voor meer gebruiksgemak. Het voordeel van een split en multi split airco is dat ze zeer stil zijn. De onderdelen die geluid maken zijn allemaal geplaatst in de kast buitenshuis. Hierdoor wordt de geluidoverlast sterk verminderd.

Wilt u besparen op de kosten voor een airconditioning?

Vraag dan gratis offertes op. Vergelijk en bespaar tot 40%!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Beste plek voor een airco?

Wie kiest voor het plaatsen en installeren van een multi split of monoblock airconditioning kan dit theoretisch op elke plek laten doen, maar er bestaan wel een aantal aandachtspunten die het plaatsen van de airco vergemakkelijken, en het effect bevorderen. Waar airco plaatsen? De experts adviseren om altijd te kiezen voor een plek waarbij de luchtstroom in de lengte van de kamer loopt. Hiermee beslaat u zoveel mogelijk ruimte. Daarnaast worden de mogelijkheden voor installatie beperkt door de eventuele draagkracht van een muur. Hebt u hulp nodig bij het installeren of bijvullen van uw koelsysteem? Een installateur uit ons netwerk in Dendermonde is u met alle plezier van dienst.

Airco zonder afvoer

Elke airconditioning heeft een afvoer voor het condens nodig. Een airconditioning filtert de lucht. Het haalt de warmte eruit en blaast koele lucht terug. Dit zorgt voor condens in het systeem. Met een afvoerslang wordt de condens afgevoerd naar buiten. Een mobiele airco zonder afvoerbuis is niet mogelijk. De warme lucht kan dan nergens heen. Bij een mobiel model moet u dus rekening houden met de afvoer. Wilt u liever een afvoer die u niet ziet? Kies dan voor een single- of multisplit variant. De kast met de afvoer is niet zichtbaar binnenshuis.

Airco zonder buitenunit

Een single split airco heeft een binnen- en een buitenunit. Dit is niet het geval bij een monoblock. Monoblock airco’s zijn geschikt om één ruimte te verkoelen. Je plaatst ze eenvoudig aan de wand. Het plaatsen en de installatie is een stuk gemakkelijk dan een split variant. Een monoblock hoeft namelijk niet aangesloten te worden op de kast buitenshuis. Het voordeel van monoblock airco’s is dat ze verkrijgbaar zijn in vele stijlen. Zo past er altijd eentje bij uw interieur. Liever een handige mobiele variant om te verplaatsen naar meerdere ruimtes? Ook dat is mogelijk.

wandmodel en vloermodel airco

Wandmodel

Wie kiest voor het installeren van een airconditioning in een woning of bedrijfspand in [var1 heeft de keus uit een groot aantal modellen. De meest gebruikelijke variant voor particulieren is het wandmodel. Bijvoorbeeld een multi split variant. Bij een wandmodel plaatst een expert de unit vlak tegen het plafond, om op deze manier zoveel mogelijk koele lucht in de kamer te verspreiden. Een wandmodel is over het algemeen gekoppeld aan een buitenunit, en is te combineren met andere binnenunits. Het nadeel van een wandmodel ten opzichte van andere modellen is dat u deze altijd zult zien hangen, hierdoor liggen de prijzen echter ook aanzienlijk lager.

Vloermodel

Het vloermodel is het meest gekozen alternatief voor de wandmodellen. Een groot voordeel van het vloermodel is dat het gemakkelijk te verbergen is onder de venstertabletten of in een bestaande nis. Hiermee verstoort u het interieur niet, terwijl u wel profiteert van een verbeterd wooncomfort. Het nadeel van deze manier van installeren is dat u hierdoor wel een deel koeling mist, doordat er vaak meubilair voor de roosters staat. Kiest u voor een vloermodel? Dan moet u tevens kiezen uit een vast en mobiele variant. Baseer uw keuze met name op de eisen die u aan het temperatuurverschil en de mate van verkoeling stelt.

Cassette- of inbouwmodel

Naast de wand- en vloermodellen bestaan er nog twee mogelijke oplossingen voor uw airconditioning. De eerste is het cassettemodel. De specialisten uit ons netwerk plaatsen de cassettemodellen over het algemeen bij grotere kantoorruimtes. Het cassettemodel bestaat uit een stelsel dat men voor het grootste deel achter een verlaagd plafond plaatst. Enkel het centrale gedeelte steekt uit het plafond. Van hieruit wordt de koele luchtstroom verder verspreid. Een inbouwmodel, tot slot, vormt de meest dure optie, maar ook de meest esthetisch aangename. Het inbouwmodel verwerken de experts uit ons netwerk in Dendermonde volledig achter een voorzetwand. Zo ziet u enkel nog de luchtroosters.

Binnen of buiten plaatsen?

Vindt u een monoblock te veel gedoe, en wil u dus liever gebruik maken van een vaste unit? Dan is het nodig te kiezen uit een binnen- en buitenoplossing. Regelmatig krijgen wij van klanten uit de regio de vraag wat de verstandigste keuze is. Het antwoord hierop is echter afhankelijk van vele factoren. Zo is het bij een beperkt budget verstandiger om te kiezen voor een volledige binnenunit met een afvoer die u naar buiten laat lopen. Met het oog op de aanblik van de airconditioning en de onderhoudswerkzaamheden adviseren wij echter het plaatsen van een buitenunit. Onze experts helpen u graag verder.

airconditioning installateur

Airco kopen, waar op letten?

Wilt u een nieuwe airco kopen? Let dan op de volgende zaken bij het kopen en de keuze voor het systeem. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk welke ruimte u wilt verkoelen. Is de ruimte groot? Dan heeft u airconditioning met veel capaciteit nodig? Of wilt u meerdere ruimtes verkoelen? Kies dan voor een aantal binnenunits. Houd daarnaast rekening met het geluidsniveau en het energieverbruik. Het energieverbruik leest u eenvoudig af op de energielabels. Op deze pagina leest u meer over energielabels. Kies voor een split model als u een zo stil mogelijk systeem wilt. De geluidmakende onderdelen zitten dan namelijk in de kast buitenshuis. Let op de volgende zaken:

 • Voor welke ruimte zoekt u een airco en wat moet de capaciteit zijn?
 • Wilt u meerdere ruimtes verkoelen?
 • Welk geluidsniveau is wenselijk?
 • Welk energielabel heeft de airco?

Prijzen

Benieuwd naar de prijs van airco’s? In de prijstabel noemen we een aantal gemiddelde prijzen. Voor een vaste monoblock model, deze heeft dus geen buitenunit, is de gemiddelde prijs €1.200,- tot €3.000,-. De prijs is inclusief het plaatsen, de installatie en de BTW. Een vaste airco met buitenunit kost ongeveer €1.500,- tot €3.000,-. Een mobiele airconditioning is de goedkoopste optie. Houd dan rekening met een prijs van €300,- tot €1.000,-. Wilt u meer weten over de prijs van uw airconditioning? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan via het offerteformulier. Vergelijk de offertes en bespaar op de kosten!

Type airco Gemiddelde prijzen, inclusief btw en installatie*
Vaste airco (monoblock, zonder buitenunit) €1.200,- tot €3.000,-
Vaste airco (met buitenunit) €1.500,- tot €3.000,-
Multi-split airco €1.500,- tot €3.000,- + circa €1.000,- per extra binnenunit
Mobiele airconditioning €300,- tot €1.000,-

*Let op, dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De airco installateurs uit Dendermonde informeren u graag!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Een aantal factoren zijn van invloed op de prijs van uw airconditioning. Denk hierbij aan het type airco en het merk. Een multi split model van een betrouwbaar merk is duurder, maar het voordeel is dat de levensduur langer is. Daarnaast is de kwaliteit hoger. Merken geven daarnaast vaak een lange garantieduur. Andere factoren zijn de kosten van de specialist, het materiaal en de extra opties waarvoor u kiest. Bijvoorbeeld een elektrische bediening met een afstandsbediening of via WiFi, het aansluiten van meerdere units en het design. Sluit een onderhoudscontract af voor regelmatig onderhoud.

 • Type en merk
 • Installateur en benodigde materiaal
 • Afstandsbediening of WiFI
 • Design
 • Onderhoudscontract

Verlaagd btw-tarief?

Heeft u een woning van minstens 10 jaar oud? Dan profiteert u van het verlaagde btw-tarief voor het plaatsen van een airconditioning. Voor zowel het kopen van het toestel als het plaatsen geldt het verlaagde btw-tarief. Op de website van de Federale Overheidsdienst Financiën leest u meer over het tarief en de voorwaarden.

Airconditioning merken

Binnen het vakgebied van koeltechniek en klimaatbeheersing bestaan er heel wat bedrijven die allen hun eigen producten produceren. Voor welk merk u moet kiezen hangt af van de eisen die u aan het product stelt. Wilt u bijvoorbeeld verzekerd zijn van een hoogwaardige kwaliteit en hebt u hiervoor wel een aardig geldbedrag over? Kies dan voor één van de duurdere A-merken. Is uw budget beperkter? Overweeg dan de aanschaf van een mobiele airco van één van de huismerken of van Tristar en Zibro. In onderstaand overzicht vindt u meer informatie over een aantal merken en de artikelen die zij aanleveren.

Daikin

Zoekt u een bedrijf waarbij men veel ervaring heeft binnen het vakgebied? Dan zult u waarschijnlijk bij Daikin terechtkomen. Bij Daikin werkt men al meer dan 80 jaar met het ontwikkelen en verbeteren van koeltechniek, en houdt men voortdurend de technologische ontwikkelingen, maatschappelijke en ecologische veranderingen in de gaten. Om het milieu te beschermen produceert men bij Daikin zelf haar compressoren en koudemiddelen.

Mitsubishi

Dacht u dat de fabrikant Mitsubishi alleen maar motoren produceert? Dan heeft u het mis. Er bestaat een speciale ClimateCare afdeling, waar niet alleen airconditionings maar ook warmtepompen worden ontworpen. Zowel voor het verkoelen van enkele kamers als voor het beheersen van het klimaat in complexen en ziekenhuizen biedt Mitsubishi de nodige apparaten aan. Onder meer de MR. Slim is zeer populair binnen de retail.

Samsung

Een volgend bedrijf dat een speciale afdeling kent voor het ontwikkelen van producten voor koeltechniek en klimaatbeheersing is Samsung. De merknaam voor de koelingproducten is Ambrava. Bij deze afdeling werkt men op basis van een aantal kernwoorden, deze zijn: flexibel, grensverleggend, innovatief en betrouwbaar & betrokken. Zoekt u geen airconditioning maar een ventilatiesysteem? Ook dan zit u bij Ambrava op de goede plek.

LG

Het klimaat in huis regelen met een eenvoudige druk op de knop? Bij LG maken de ontwerpers dit mogelijk. De standaard airconditioner van LG verwarmt en verkoelt elke ruimte in een handomdraai. Daarnaast biedt het als extra voordeel dat de lucht wordt gezuiverd. Zo profiteert u van extra comfort, zonder bijkomende kosten. U vindt alle artikelen bij uw leverancier in de buurt.

Panasonic

Een andere fabrikant die al jarenlang actief is op het gebied van koeltechniek is Panasonic. De afgelopen 30 jaar ontwikkelden de professionals diverse systemen en modellen voor zowel woningen als commerciële bedrijven en de grote industrie. Het voordeel van Panasonic is dat u voor de compressor van alle buitenunits standaard 5 jaar garantie krijgt. U geniet dus gegarandeerd van een hoge kwaliteit.

Delonghi

Tot slot willen wij u ook nog graag informeren over de opties van de luchtkoelsystemen van Delongi. Bij Delonghi streeft men naar maximaal comfort en gemak, zonder compromissen. Dit betekent dat elke ontwerper hard werkt aan het ontwikkelen van apparaten die altijd de perfectie leefomstandigheden creëren. De verrijdbare Pinguino is het bekendste ontwerp van Delonghi. Dit mini, maar effectieve, model levert een uitstekend resultaat.

airco plaatsen Dendermonde

Voordelen inschakelen airco installateur

Profiteer ook van de voordelen van het inschakelen van een installateur. Ga voor een probleemloze en snelle plaatsing en installatie. Geen problemen achteraf of beschadigingen. De installateur zorgt dat alles vlekkeloos verloopt. Daarnaast zorgt hij voor een nette afwerking en juiste afvoer van het condens. Door het onderhouden door een installateur verlengt u de levensduur. Laat het bijvullen van de vloeistof ook over aan een installateur. Voor het vullen gebruikt de expert een handige techniek. De voordelen op een rijtje:

 • Deskundig advies
 • Veel ervaring
 • Lange levensduur onderhouden
 • Snelle plaatsing en installatie

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een geschikte airco of warmtepomp om te kopen voor uw woning of kantoor in Dendermonde? Of weet u niet zeker welke airconditioning u moet laten plaatsen? En installateur uit Dendermonde is u graag van dienst. Door een installateur in te schakelen voor het plaatsen en de installatie weet u zeker dat alles probleemloos verloopt. Plaats ook airconditioning van hoogwaardige kwaliteit en schakel één van de installateurs uit ons netwerk in. De specialisten staan ook voor u klaar voor het bijvullen van de koelvloeistof. Vul uw gegevens in op het offerteformulier en wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal offertes ontvangt van experts uit de regio Dendermonde. Deze service is geheel gratis. Vergelijk de vrijblijvende offertes met scherpe prijs en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen