Airco installatie, onderhoud en reparatie

Snelle service, scherpe prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Offertes aanvragen

Airco installateurs Beringen

Steeds meer inwoners van Beringen schaffen een airco aan, voor aangename verkoeling in de steeds warmer wordende zomermaanden. Naast verkoeling zorgt een airconditiong ook voor zuivering van de lucht en regelt zo’n installatie de vochthuishouding. Een installateur informeert u graag over alle mogelijkheden en verschillen tussen monoblock en split systemen. Voor het plaatsen van een airconditioning zit u bij de installateurs uit ons netwerk goed.

Vul het offerteformulier in en u ontvangt snel meerdere offertes van specialisten uit Beringen en omgeving. Vergelijk en bespaar tot wel 40% op de kosten voor installatie en het kopen van een airconditioning.

airconditioning installateur Beringen

Navigeer op deze pagina naar:

Voordelen airco | Werkzaamheden airco installateur | Airco installatie | Onderhoud | Mobiele of vaste airco? | Prijzen | Merken

Waarom een airco kopen?

Natuurlijk weet iedereen dat een airconditiong zorgt voor koele verfrissende lucht. Frisse lucht is gezond en verhoogd uw focus en daarmee de productiviteit op het werk. Maar ook bij thuis in Beringen zorgt een airco voor een gezond leefklimaat in bijvoorbeeld uw slaapkamer. Een goed airconditioning verfrist niet alleen de lucht maar filtert deze ook. Luxe modellen bieden vaak ook nog de optie om een ruimte te verwarmen en bieden zo een totaaloplossing voor klimaatbeheering. De voordelen op een rij:

 • aircosystemen zorgen voor schone en gezonde lucht;
 • een airconditioning biedt aangename verkoeling in de warme zomermaanden;
 • airconditioning regelt ook de vochthuishouding;
 • luxe airco’s verwarmen in koude periodes tevens de lucht.

Klimaatbeheersing in huis

Wanneer een standaard ventilatie niet voldoende is om de temperatuur in huis op het juiste niveau te houden, dan is een airconditioning zeker het overwegen waard. De bedrijven uit ons netwerk bieden meerdere soorten airconditionings en warmtepompen aan, waardoor er altijd een model is dat aan uw wensen voldoet. Wilt u bijvoorbeeld alleen in de slaapkamer de klimaatbeheersing toepassen? Kies dan voor een vast monoblock. Wilt u ’s ochtends de woonkamer verkoelen en ’s avonds de slaapkamer? Dan is een mobiele binnenunit een uitstekende oplossing. Hebt u vragen over installatie, onderhoud of reparatie? Stel u dan in verbinding met een installateur uit Beringen via de offertepagina.

Ideaal werkklimaat op kantoor

Uit onderzoek is naar voren gekomen dat voor het afleveren van goed werk, een relatief koele temperatuur vereist is. U kunt daarom bij menig leverancier uit Beringen dan ook kiezen uit verscheidene koelsystemen voor grotere bedrijfspanden. U moet hierbij onder andere denken aan een multisplit systeem, waarbij één grote unit buiten wordt geplaatst, met verschillende units aan de binnenzijde van het pand. Deze losse units zijn bovendien los van elkaar in te stellen. Het plaatsen van een dergelijk multisplit model is vrij lastig. Een installateur uit Beringen kan u hierbij ondersteunen, evenals bij het onderhoud of bijvullen van een apparaat.

Wilt u zich in de zomer fitter en energieker voelen?

Laat dan een airconditioning plaatsen! Ontvang met één muisklik meerdere offertes van airco installateurs.

Gratis offertes aanvragen

Wat doet een airco installateur?

Airco installateurs in Beringen installeren steeds vaker nieuwe airco systemen. Maar naast installatie voert een erkende installateur ook onderhoudsbeurten uit en verricht reparaties om storingen te verhelpen. Ook het bijvullen met nieuwe koelvloeistof wordt door de specialist gedaan. Omdat koelvloeistoffen schadelijk zijn voor het milieu mag u dit namelijk niet zelf bijvullen. U bent verplicht het vullen van het systeem over te laten aan een gecertificeerde installateur. Alleen een installateur die nog verder geschoold is, mag ook airconditioninginstallaties keuren. Samengevat doet een installateur het volgende:

 • installatie van nieuwe aircosystemen;
 • onderhoud aan bestaande airco’s (zoals bijvullen);
 • keuren van airco installaties;
 • reparatie van aircosystemen.

Van installatie tot onderhoud

Als de installatie van de airconditioning eenmaal voltooid is, dan zult u lange tijd profiteren van de voordelen van het apparaat. Na verloop van tijd is er echter ook enig onderhoud nodig. Het belangrijkste is dat u de airco regelmatig laat bijvullen, om de verkoeling optimaal te houden. Het vullen van het apparaat moet u overlaten aan een airconditioning specialist uit Beringen of omgeving. Dit komt doordat bij het vullen speciale technieken en gereedschappen komen kijken. Ander onderhoud aan een airconditioning zoals het verwijderen van bladeren bij ventilatorunit of het stofvrij houden van de binnenunits kunt u natuurlijk wel gewoon zelf uitvoeren.

Airco installatie, hoe werkt het?

Voordat een installateur met de installatie van uw airconditioning in Beringen aan de slag gaat, adviseert hij u over waar de buiten- en binnenunit het beste geplaatst kan worden. Daarna start hij als eerst met het plaatsen van de binnenunit. Om de installatie aan de unit die buiten wordt gemonteerd te koppelen boort de installateur een gat van zo’n 60mm in uw muur. Door het gat worden de aan- en afvoerleidingen en de stuurkabel van de binnenunit naar de buitenunit geleid. Vervolgens bevestigt de installateur deze laatste unit. Het aansluiten en vullen met koelvloeistof is de laatste stap. Alleen een gecertificeerd installateur mag dit uitvoeren, omdat koelvloeistoffen schadelijk zijn voor het milieu.

installatie van airco in Beringen

Onderhoudsbeurt

Om te voorkomen dat er problemen met uw klimaatbeheersing ontstaan, is het verstandig om periodiek een onderhoudsbeurt uit te laten voeren door een erkend vakman uit Beringen. Deze kan indien nodig een onderdeel opnieuw installeren, de filters reinigen, de installatie vullen, en vele andere kleine klusjes op het gebied van onderhoud voor u afhandelen. Wilt u weten wat de prijs wordt voor het laten uitvoeren van onderhoud? Vul dan vandaag nog op onze offertepagina uw gegevens in. Wij zullen u spoedig enkele geheel vrijblijvende offertes toesturen van onderhoudsspecialisten uit Beringen.

Waarom is airco onderhoud belangrijk?

Net zoals bijna elk elektrisch systeem, heeft ook een airconditioning regelmatig onderhoud nodig om optimaal te blijven functioneren. Periodiek onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van het apparaat, maar zorgt ook voor blijvend frisse en goed gefilterde lucht. Een installateur kan door het plegen van onderhoud ook voortijdig onderdelen vervangen die aan slijtage onderhevig zijn. Zo voorkomt u storing of uitval van uw airco. Met goed onderhoud profiteert u van:

 • blijvende goed gefilterde en gezuiverde lucht;
 • een langere levensduur van uw airco;
 • een optimale werking van het systeem;
 • tijdige vervanging van onderdelen om uitval te voorkomen.

Airconditioning herstellen

Wanneer er een probleem is met de koeltechniek, dan kan dit verschillende oorzaken hebben. Eén van de meest voorkomende problemen is dat er te weinig koelvloeistof in het systeem zit. Het is dan noodzakelijk om een installateur in te schakelen voor het bijvullen van het apparaat. Is het niet nodig om de koelvloeistof bij te vullen? Dan is het ook mogelijk dat de filters verstopt zitten. Eens in de zoveel tijd is het noodzakelijk om de filters van stof te ontdoen. Tot slot kan een probleem met de airco ook veroorzaakt worden door een geblokkeerde ventilator. Dit is gelukkig eenvoudig te herstellen.

Mobiele of vaste airconditioning?

Wie een airconditioning wil laten plaatsen heeft de keuze uit een groot aantal modellen. Zo moet u ten eerste kiezen of u een mobiele of muurvaste airconditioning wilt. Een mobiele unit heeft als voordeel dat het van de ene naar de andere kamer is te verplaatsen, en zo meerdere ruimtes kan verkoelen. Een vaste airco (split of monoblock) blijft daarentegen altijd op dezelfde plek. Het voordeel van een vast model tegen over mobiele airco’s is dat deze door een installateur uit Beringen op de juiste plek wordt gemonteerd, waardoor u altijd profiteert van een optimaal lopende verkoelende luchtstroom. Wij informeren u graag verder.

soorten airco's

Monoblock airco

Een monoblock airco, is een airconditioning die bestaat uit één centrale binnenunit, waaraan een afvoerbuis is gekoppeld. Een monoblock is, in tegenstelling tot wat veel klanten uit Beringen denken, een mobiele vorm van airconditioning, omdat het systeem direct te plaatsen is in de ruimte waar verkoeling nodig is. Vanzelfsprekend moet er wel plek zijn om de afvoer naar buiten te brengen. Het nadeel van een monoblock (en eigenlijk van alle mobiele airco’s) is dat deze vrij veel herrie maken, in vergelijking met split modellen. Vraag via het offerteformulier eenvoudig meerdere vrijblijvende offertes aan. Vergelijk en kies de installateur uit Beringen die u het beste aanbod doet.

Split airco

Een split airco, is een airconditioning model dat bestaat uit een binnen- én een buitenunit. De unit die buiten staat, blaast de warmte van binnenshuis naar buiten en zuigt frisse buitenlucht aan. De buitenlucht wordt na koeling naar de binnenruimte ingeblazen door de binnenunit. Een standaard splitsysteem ook wel single split airco genoemd, heeft één binnen en één buitenunit. Een multi split airco daarentegen bestaat uit één centrale buitenunit, waaraan meerdere binnenunits zijn gekoppeld. Een multi split airco is vooral geschikt voor kantoor- en winkelpanden in Beringen en heeft als voordeel dat de temperatuur per ruimte ingesteld kan worden. Single split systemen zijn ideaal voor bijvoorbeeld het koelen van uw slaapkamer of woonkamer.

Vergelijk prijzen van airco installateurs & bespaar!

Vul het offerteformulier in, vergelijk eenvoudig meerdere offertes en bespaar tot wel 40%!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Beste plek voor een airco?

Aan het plaatsen van airco’s zitten een aantal regels verbonden. Het belangrijkste is dat er bij de installatie rekening gehouden wordt met de luchtstroom ten opzichte van het meubilair. Een koude stroom kan namelijk het beste langs het meubilair gaan, in plaats van op één persoon gericht te zijn. Bij het installeren van de verschillende binnenunits moet er bovendien op worden gelet of de muur voldoende draagkracht heeft. Tot slot adviseren wij ook om de handleiding voor installatie goed door te lezen. Een installateur uit Beringen heeft hiervan eveneens kennis genomen, en helpt u desgewenst bij het plaatsen van de diverse units.

Airco zonder afvoer

Eén van de meest gestelde vragen die de experts uit ons netwerk horen, is de vraag of het mogelijk is een airconditioning zonder afvoer te plaatsen. Ondanks dat veel aanbieders op internet afbeeldingen tonen van airco’s zonder afvoerbuis, is dit helaas onmogelijk. Vaak gaat het dan om ventilatiesystemen die u kunt kopen, maar die de lucht alleen maar verplaatsen. Voor een goede werking moet een echte airconditioning nu eenmaal de warme lucht naar buiten afvoeren. Ervaren installateurs monteren airco’s echter op zo’n manier dat de afvoer niet of nauwelijks zichtbaar is. Zij bekijken van tevoren goed waar de aan- en afvoerleidingen geplaatst moeten worden en werken deze bij het aansluiten professioneel weg.

Airco zonder buitenunit

Een airco installateur spreekt over een monoblock als het gaat over een airconditiong zonder buitenunit. Een mobiele monoblock kunt u bij een elektronicazaak kopen. Dit soort monoblock systemen zijn vaak voorzien van wieltjes om ze gemakkelijk te verplaatsen. Door middel van een grote flexibele buis wordt de warme lucht naar buiten geblazen. Een vast monoblock wordt aan de binnenmuur bevestigd en heeft als voordeel dat de aan- en afvoer van de lucht gescheiden is. Dit zorgt voor een betere koeling. Wel is het noodzakelijk om twee gaten in de muur aan te brengen. Een installateur uit Beringen die bij ons netwerk is aangesloten voorziet u bij uw keuze graag van advies.

wandmodel en vloermodel airco

Wandmodel

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Beringen de vraag wat de handigste oplossing is voor bij hen thuis: welk model moeten zij installeren, en welke voordelen hieraan verbonden zitten. De eerste en meest gekozen oplossing is het wandmodel. Een dergelijk apparaat installeren de bedrijven uit ons netwerk aan de bovenzijde van een wand, vlak tegen het plafond. Dit betekent dat u met het wandmodel profiteert van een hoge luchtstroom, die zich over de hele kamer verspreidt. Het nadeel van een wandmodel is dat u deze altijd zult blijven zien. Meestal kiest men een wandmodel vanwege de diverse plaatsing opties en lage prijs.

Vloermodel

Het alternatief voor een wandmodel is een vloermodel. Een vloermodel heeft als grote voordeel dat u deze net als radiatoren kunt wegwerken in een bestaande nis of onder het venstertablet. Bij vrijwel alle bedrijven uit ons netwerk zullen de professionals u met alle plezier informeren over de mogelijkheden en kosten. Kiest u voor een vloermodel? Hou dan wel rekening met de afvoer van het koelingswater. In sommige gevallen is het noodzakelijk de afvoerslang via een raam naar buiten te laten lopen. De kosten voor het plaatsen van een vloermodel hangen af van de mate van afwerking die u vereist.

Cassette- of inbouwmodel

De laatste twee oplossingen waar u uit kunt kiezen zijn het cassette- en inbouwmodel. Bij een cassettemodel moet u denken aan een luchtcirculatiesysteem voor bedrijven en kantoren. Het centrale gedeelte werken experts dan weg in een verlaagd plafond. U ziet dan enkel het vierkante luchtrooster uit het plafond steken. Een cassettemodel is te installeren in zowel gyproc- als systeem- en lamellenplafonds. Het volledige inbouwmodel is relatief duur, maar u zult dan niets meer van de binnenunit zien. Achter maatschrijnwerk of een wand plaatst men dan het toestel, en u zult enkel het luchtrooster hebben als aanduiding van het airconditioningsysteem. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Binnen of buiten plaatsen?

Een andere vraag die onze klanten uit Beringen regelmatig stellen, is of zij het beste kunnen kiezen voor een binnen of buitenunit. Het antwoord op deze vraag is echter volledig afhankelijk van uw budget, en uw eisen aan geluid en comfort. Over het algemeen zullen wij u aanraden om te kiezen voor het installeren van een los buiten gedeelte, vanwege de herrie die een ventilator maakt. Het moet echter wel mogelijk zijn om een ventilator aan de buitenzijde van uw woning in Beringen te plaatsen. Hebt u een beperkt budget? Dan adviseren wij om te kiezen voor een eenvoudiger model, welke een installateur binnenshuis zou kunnen plaatsen.

airco installateur

Airco kopen, waar op letten?

Let bij het kopen van een airconditiong altijd op de volgende drie punten. Kijk als eerste goed naar de capaciteit van het apparaat. Hoe groter de ruimte die u wilt koelen, hoe krachtiger systeem u nodig heeft. Uw leverancier informeert u hier graag over. Een tweede punt waar u op moet letten is het energielabel. Een apparaat met energielabel A++ verbruikt minder energie dan een airco met energielabel B. Zo’n airconditioning heeft lagere verbruikskosten en is beter voor het milieu. Het laatste punt waar u op moet letten is het geluidsniveau. Vooral bij airco’s waar de ventilator in de binnenunit is geplaatst kan het geluid als hinderlijk worden ervaren.

Prijzen

De prijzen voor het kopen en plaatsen van een monoblock of split airco zijn van meerdere factoren afhankelijk. Zo wordt de prijs beïnvloed door het model dat u kiest, maar ook door de tijd die nodig is om de airconditioning te installeren. De kosten voor een vast gemonteerde airco zonder unit aan de buitenzijde begint bij €1.200,- voor eenvoudige modellen en lopen op tot zo’n €3.000,-. Dit bedrag is inclusief btw en installatie door een installateur. De prijzen voor een multi split airco beginnen bij €1.500,- en lopen naar gelang het aantal binnenunits dat u nodig heeft verder op. Hou rekening met €1.000,- per extra binnenunit.

Type airco Gemiddelde prijzen, inclusief btw en installatie*
Vaste airco (monoblock, zonder buitenunit) €1.200,- tot €3.000,-
Vaste airco (met buitenunit) €1.500,- tot €3.000,-
Multi-split airco €1.500,- tot €3.000,- + circa €1.000,- per extra binnenunit
Mobiele airconditioning €300,- tot €1.000,-

*Let op, dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De airco installateurs uit Beringen informeren u graag!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Het type airconditioning dat u wilt laten installeren heeft de grootste invloed op de uiteindelijke prijs. De keuze voor een single split airco systeem of een mobiel monoblock betekent vaak een prijsverschil van enkele honderden euro’s. Naast het type speelt ook het merk een rol. A-merken zijn duurder, maar hebben vaak een langere levensduur. Heeft u al een domoticasysteem of warmtepomp in uw huis of kantoor in Beringen en wilt u daar een systeem voor klimaatbeheersing op aansluiten? Ook die keuze heeft een behoorlijke invloed op de prijs. De prijs wordt vooral bepaald door:

 • het type airco
 • het merk
 • extra opties

Verlaagd btw-tarief?

Woont u al meer dan 10 jaar in uw woning in Beringen? Dan wordt voor de installatie van een airconditioning door de installateur gerekend met het verlaagde btw-tarief van 6%. Combineert u de plaatsing van een airco met andere verbeteringen aan uw huis, zoals spouwmuurisolatie, dan kunt u ook van andere subsidies gebruik maken. U leest er alles over op de website van FOD Financiën.

Airconditioning merken

Als u op zoek gaat naar een airco, dan zult u niet alleen een ruime keuze hebben uit de verschillende modellen die wij aanbieden, maar ook uit diverse merken. Hoewel alle merken een hoogwaardige kwaliteit aanbieden, is er wel verschil in levensduur, duurzaamheid en prijs tussen de beschikbare merken. Merken waarvan u onder andere airco’s kunt bestellen zijn: Zibro, Tristar, Daiking, LG, Delonghi, Panasonic en Mitsubishi. Een installateur die bij ons netwerk in Beringen zit aangesloten kan u desgewenst van advies voorzien, en samen met u een keuze maken voor de airconditioning die bij u past.

Daikin

Eén van de wereldwijde marktleiders op het gebied van HVAC-R systemen is Daikin. Dit bedrijf bestaat al meer dan 80 jaar, en heeft ruim 50 jaar kennis in het ontwerpen van verkoelingsystemen. De producten van Daikin voldoen bovendien aan hoge duurzaamheideisen, omdat het bedrijf zelf de compressoren en koudemiddelen produceert. Daarnaast werkt Daikin met een milieumanagement-traject waarmee het onder meer probeert afval te beperken.

Mitsubishi

Dacht u dat Mitsubishi enkel motoren produceert? Dan hebt u het mis! Bij Mitsubishi ClimateCare zit u op de juiste plek voor vele oplossingen op het gebied van verwarmen en verkoelen. Van simpele Room Airconditionings tot complexe multi VRF systemen, het is allemaal te verkrijgen bij Mitsubishi. Deze fabrikant richt zich daarbij evenals Daikin op duurzaamheid, onder meer door de aanbieding van warmtepompen.

Samsung

Een derde firma waar wij graag uw aandacht op willen vestigen is Samsung. Bij Samsung bestaat er een speciale afdeling genaamd Ambrava, waar men allerlei producten creëert voor ventilatie, verkoeling en verwarming. Kernwoorden die Ambrava gebruikt voor haar producten zijn: betrouwbaar en betrokken, innovatief, flexibel en grensverleggend. Bij het ontwerpen van alle modellen wordt rekening gehouden met de feedback en wensen van vorige klanten.

LG

Een wat nieuwere speler op de markt van aircosystemen is LG. Toch vindt u bij deze fabrikant verscheidene producten die al zeer populair zijn onder Belgische klanten. Het meest populaire product is de Multi V5. Dit split systeem biedt een 360 graden service, kent uitmuntende energieprestaties en een buitenventilatorunit met aanzienlijk vermogen. Voor de installatie is wel de hulp van een erkend installateur vereist.

Panasonic

Bent u op zoek naar een bedrijf dat een uitstekende garantie biedt op haar producten, en staat voor een hoge energiezuinigheid? Overweeg dan om uw verkoelingsysteem te bestellen bij Panasonic. Bij Panasonic geeft men sowieso vijf jaar garantie op elke motorunit die buiten wordt geplaatst en staat men voor aanzienlijke reducties op de energiefactuur. Zowel voor bedrijven als particuliere woningen levert Panasonic diverse passende modellen.

Delonghi

Tot slot geven wij u nog graag enkele informatie over Delonghi. Dit van oorsprong Italiaanse merk staat minder bekend in Vlaanderen, maar toch biedt het hoogkwalitatieve verwarming- en verkoelingsystemen. Het beste product voor particulieren is de Pinguino. Deze verrijdbare airconditioning is geschikt voor alle ruimtes, en is relatief energiezuinig. Hou bij de Pinguino wel rekening met de afvoer oplossingen.

airco plaatsen in Beringen

Voordelen inschakelen airco installateur

Veel mensen in Beringen denken dat ze de installatie van een airconditioning gemakkelijk zelf kunnen doen. Maar wilt u profiteren van een optimale plaatsing en werking van het systeem, dan is het verstandig een installateur uit Beringen in te schakelen. Daarnaast mag alleen een gecertificeerd installateur de koelvloeistof bijvullen, omdat deze schadelijk zijn voor het milieu. Een gecertifieerd installateur heeft een opleiding gevolgd om op de juiste manier met deze vloeistoffen te werken, zodat schade aan het milieu tot een minimum beperkt wordt. Bij een monteur profiteert u van:

 • zijn up-to-date kennis;
 • veilige uitvoer van werkzaamheden;
 • garantie op installatie en reparatie.

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Bent u op zoek naar een erkend airconditioning installateur uit Beringen, die u kan helpen bij de installatie of het bijvullen van uw airco? Of heeft u een vraag over het onderhoud van uw airconditioning? Vul dan gelijk het offerteformulier in. Nadat u uw aanvraag hebt ingestuurd, sturen wij deze zo snel mogelijk door naar aircospecialisten in uw omgeving. Van maximaal 5 specialisten ontvangt u een reactie met een scherpe offerte. Vergelijk zo gemakkelijk meerdere vrijblijvende offertes op prijs, kwaliteit en snelheid van opleveren. Kies uw specialist zodat u binnen afzienbare tijd geniet van een optimale klimaatbeheersing in uw slaapkamer, kantoorpand of woonruimte in Beringen.

Gratis offertes aanvragen