Airco installatie, onderhoud en reparatie

Snelle service, scherpe prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Offertes aanvragen

Airco installateurs Lommel

Wilt u een airco installeren in uw woning of kantoor in Lommel? Schakel een installateur in voor de plaatsing en installatie van de airconditioning. Kies bijvoorbeeld voor een single split model met een buitenunit of een handige mobiele monoblock. Een installateur uit Lommel voorziet u graag van advies.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende modellen, de mogelijkheden en de gemiddelde prijzen. Daarnaast geven we u meer informatie over het plaatsen, de installatie en het onderhoud. Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan om te besparen op de kosten! U ontvangt spoedig een aantal offertes met scherpe prijzen om te vergelijken.

airco installateur Lommel

Navigeer op deze pagina naar:

Voordelen airco | Werkzaamheden airco installateur | Airco installatie | Onderhoud | Mobiele of vaste airco? | Prijzen | Merken

Waarom een airco kopen?

Weet u waarom een split, multi split of monoblock airco erg handig is in huis of op kantoor in Lommel? Door een airconditioningsysteem te installeren geniet u van een heerlijk koel klimaat in uw woning. Werkt u fijn in een heet kantoor? Waarschijnlijk niet. Door een airconditioning te plaatsen bent u en uw medewerkers productiever. Daarnaast zorgt het koelsysteem voor een goede vochtcirculatie van de ruimte. De lucht wordt schoon door het filteren. Een airconditioning koelt niet alleen tijdens de warme zomermaanden, maar zorgt ook voor warmte tijdens de koelere maanden. Hierdoor bespaar je op de stookkosten, want je verwarmt de ruimte zeer efficiënt. Alle voordelen:

 • Verkoeling en verwarming van de ruimte
 • Goede vochtcirculatie
 • Bespaart energie
 • Filtert de lucht

Klimaatbeheersing in huis

De klimaatbeheersing in huis kan uit verscheidene systemen bestaan. Zo is het een optie om het klimaat en de ventilatie te verbeteren met een ventilator, maar een geïntegreerde airconditioning is tevens een optie. Het hangt met name af van uw budget, wat er mogelijk is. Heeft u maar een beperkt budget? Kies dan voor een mobiele variant. Deze plaatst u gemakkelijk in de ruimte die u op dat moment wil verkoelen. Hierbij moet u wel rekening houden met de afvoer, deze moet u door een raam naar buiten leiden. Is een uitgebreidere investering mogelijk? Overweeg dan een split systeem, waarbij u meerdere binnenunits koppelt aan één buitenunit.

Ideaal werkklimaat op kantoor

Voor kantoren en grotere bedrijven bestaan er tevens diverse oplossingen op het gebied van airconditioning. Het belangrijkste bij de keus voor een airco op kantoor is de mate van zelfstandigheid die u elke werknemer wil bieden. Moet men de airconditioning zelf aan kunnen passen? Of is één klimaat in het gehele bedrijf voldoende. Voor een kantoor is een split installatie, of zelfs meerdere buitenunits de meest gekozen variant. U moet het plaatsen, onderhouden en bijvullen van een uitgebreid koelsysteem altijd overlaten aan een erkend installateur uit Lommel om problemen zoals lekkage of storingen te voorkomen. Wij helpen u graag verder.

Wilt u een fris en gezond binnenklimaat?

Installeer airconditioning! Vraag gratis offertes op voor alle mogelijkheden!

Gratis offertes aanvragen

Wat doet een airco installateur?

Weet u niet precies welke airconditioning u wilt kopen en laten plaatsen? Of twijfelt u welk systeem er geschikt is voor het verkoelen van uw ruimte in Lommel? Schakel dan een installateur in. De installateur heeft veel vakkennis en is op de hoogte van alle ontwikkelingen. Hij voorziet u graag van waardevol advies over de keuze. Daarnaast zorgt de installateur voor een probleemloze en snelle plaatsing en installatie. Uiteraard is het ook mogelijk om installateurs in te schakelen voor onderhoud en reparatie. Met name het bijvullen van de koelvloeistof is belangrijk. Laat het vullen daarom over aan een expert. Deze gebruikt een speciale techniek voor het bijvullen.

Schakel een airco-installateur in voor:

 • deskundig en waardevol advies;
 • professionele installatie;
 • het onderhoud en reparatie;
 • bijvullen van de koelvloeistof.

Van installatie tot onderhoud

Zoals gezegd is het verstandig om één van de bedrijven uit ons netwerk in te schakelen voor de installatie van uw airconditioning. Daarnaast raden wij tevens aan om het onderhoud en bijvullen aan een expert over te laten. Met name het bijvullen vereist een grote handigheid, en moet op exact de juiste wijze worden gedaan. Naast het vullen van de koelingvloeistof valt ook het vervangen van de filters onder het onderhoud dat u aan een installateur moet overlaten. Ander onderhoudswerk zoals het controleren van de afvoer of het reinigen van de filters kunt u eigenhandig uitvoeren. Dergelijk onderhoud vereist enkel enige tijd.

Airco installatie, hoe werkt het?

Schakel een expert uit Lommel in op het gebied van airco’s voor het plaatsen en het installeren. Het installeren van airco’s gebeurt in een aantal stappen. Eerst zorgt de expert voor het plaatsen van de buiten- en binnenunit met het juiste bevestigingsmateriaal. Daarna wordt de airconditioning aangesloten op elektriciteit en wordt de condensafvoer geregeld. Uiteraard zorgt de vakman ook voor de afwerking en het instellen. Het voordeel van het inschakelen van een vakman is dat u zelf geen gereedschap hoeft te kopen en dat nadien alles netjes opgeruimd wordt. Na het installeren geeft de expert een korte uitleg hoe u de airconditioning kunt gebruiken.

installatie van airconditioning Lommel

Onderhoudsbeurt

Om storingen te voorkomen raden experts aan om uw koelingsysteem jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. Een deel van het onderhouden mag u zelf afhandelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het stofvrij maken van de filters en het vrijmaken van de kast aan de buitenzijde. Voor ander onderhoud kunt u beter een ervaren installateur inzetten. Met name het bijvullen vereist de ondersteuning van een vakman. Voor het vullen gebruikt de installateur een handige techniek. Het vullen van de koelvloeistof is belangrijk voor de werking van de airco. Bent u toch zelf begonnen met het vullen, maar loopt u tegen problemen aan? Aarzel dan niet om alsnog contact op te nemen met een expert uit ons netwerk uit Lommel voor het bijvullen.

Waarom is airco onderhoud belangrijk?

Goed onderhoud en het vullen van de koelvloeistof is erg belangrijk voor de airconditioning. Door installateur uit Lommel regelmatig onderhoud te laten plegen verlengt u de levensduur. Een airco werkt met een gesloten vloeistofsysteem. De koelvloeistof werkt al koelmiddel en moet 1 tot 2 keer jaar bijgevuld worden. Stof en ander vuil en defecten beïnvloeden de kwaliteit en de werking. De vakman verwijdert al het vuil en de onderdelen worden gecontroleerd op de werking. De airco werkt hierdoor beter en uw woning wordt goed gekoeld. Wilt u er zeker van zijn dat uw airconditioning periodiek op de juiste manier gecontroleerd wordt? Sluit dan een onderhoudscontract af.

Voordelen van goed onderhoud:

 • Langere levensduur
 • Airco koelt beter
 • Schone lucht
 • Voorkomt storingen

Airconditioning herstellen

Wanneer u een erkend installateur de airconditioning laat installeren, dan zal deze gegarandeerd lange tijd meegaan. Toch is het waarschijnlijk dat u op een gegeven moment de ondersteuning van een vakman nodig hebt voor enig reparatiewerk. Eén van de meest voorkomende problemen is een blokkade van de unit aan de buitenzijde van uw woning. Met name bladeren kunnen de unit blokkeren. Een ander mogelijk probleem komt voor uit het te laat bijvullen van de koelingvloeistof. Hierdoor kan de binnenunit oververhit raken. Tot slot kunnen de filters verstoppen. Maak deze daarom regelmatig schoon. Een professional van één van de bij ons netwerk aangesloten bedrijven helpt u graag bij de reparaties.

Mobiele of vaste airconditioning?

De belangrijkste keus die u moet maken bij het uitzoeken van een airco is die tussen een vaste en mobiele variant. Hiervoor dient u ten eerste te bepalen hoe hoog uw maximale budget is. Zo is een vast en volledig geïntegreerd systeem de meest aantrekkelijke esthetische optie, maar brengt dit wel zeer hoge kosten met zich mee. Vindt u het niet nodig om het binnenklimaat continu op peil te houden en wil u alleen de slaapkamer verkoelen voordat u gaat slapen? Kies dan voor een mobiele unit. Deze zet u gemakkelijk in elke ruimte, mits u de afvoer ergens kwijt kunt.

monoblock en split airco's

Monoblock airco

Een monoblock airconditioning bestaat uit 1 unit. Dit kan zowel een vaste als een mobiele variant zijn. De monoblock ventilator koelt de directe ruimte om zich heen. Een groot voordeel van een mobiele ventilator is dat u hem overal kunt neerzetten. Zo is het mogelijk om elke ruimte waar u bent te koelen. Het plaatsen van een monoblock aan de wand is redelijk eenvoudig. Wilt u zo snel mogelijk een airco installeren? Ga dan voor een monoblock airconditioning. De airconditioning trekt de warme lucht uit de kamer en vervangt het met koele lucht. Zodat u geniet van een aangename temperatuur in de ruimte.

Split airco

Een populair soort in Lommel is de split airconditioning. Het grote voordeel van de split installatie is dat het geluidsoverlast aanzienlijk beperkt wordt. Alle onderdelen die geluid maken zitten namelijk in de kast buitenshuis. U heeft geen last van de ventilator. Afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid ruimtes die u wilt verkoelen worden er één of meerdere units geplaatst. Een single split airco bestaat uit een buitenunit en één of meerdere binnenunits. Wilt u meerdere ruimtes verkoelen? Kies dan voor een multi split. Dan worden er meerdere binnunits aan de buitenkast gekoppeld.

Airco installateur in Lommel nodig?

Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan. Vergelijk deze offertes en bespaar op de kosten!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Beste plek voor een airco?

Voordat u een airco in uw woning of bedrijfspand in Lommel laat plaatsen, is het verstandig om te kijken naar de beste positie. Waar airco plaatsen? Hoewel het in theorie mogelijk is om overal het wand- of vloermodel te installeren, bestaan er wel een aantal onofficiële regels. Zo is het verstandig om de luchtstroom niet op één persoon te richten, maar de unit zo te plaatsen dat deze in de lengte van de kamer blaast. Zo koelt u de gehele kamer. Daarnaast is de draagkracht van de muur of het plafond van groot belang. Een installateur kan de draagkracht desgewenst op voorhand voor u controleren.

Airco zonder afvoer

Wanneer u een airco aanschaft, moet u rekening houden met de afvoer. Een airconditioning filtert de warmte lucht en zorgt ervoor dat er koele lucht de ruimte instroomt. De warme lucht moet ergens naartoe afgevoerd worden. Een mobiele airco zonder afvoerbuis is daardoor ook niet mogelijk. U zou de ruimte dan niet kunnen koelen, want de warme lucht kan dan nergens heen. Een weggewerkte afvoer is wel mogelijk. Kies dan voor een multi split model. De buitenkast van dit model bevindt zich buitenshuis en is dus helemaal niet zichtbaar! Laat de installatie van de multisplit airco over aan een erkend installateur uit Lommel.

Airco zonder buitenunit

Naast airco’s met een buitenunit zijn er ook modellen zonder buitenunit, een monoblock airco. Monoblock airco’s zijn voornamelijk geschikt voor het koelen van één ruimte. Ze zijn verkrijgbaar in een vaste en mobiele variant. Doordat een monoblock airconditioning niet verbonden hoeft te worden met een buitenunit of andere airco’s, is het plaatsen redelijk eenvoudig. Daarnaast zijn er verschillende designs mogelijk, zodat het toestel goed past bij uw interieur. Kies bijvoorbeeld voor een model die niet veel opvalt, of ga voor een design model. De afvoer gebeurt via een leiding in de wand en wordt netjes weggewerkt.

wandmodel airco's

Wandmodel

Wij gaven al aan dat u een ruime keus hebt uit vele modellen wanneer u een airco wil laten plaatsen bij uw woning of bedrijfspand in Lommel. De meest eenvoudige oplossing is een wandmodel, dit komt doordat een wandmodel weinig installatie werkzaamheden vraagt, en een installateur deze niet hoeft af te werken. Bij het plaatsen van een wandmodel zullen de experts kijken naar de positie waarbij het grootste gedeelte van de kamer zal worden bereikt. De installatie zal over het algemeen een halve dag in beslag nemen. Door meerdere wandmodellen tegelijk te laten installeren zult u aanzienlijk op de uiteindelijke totaalprijs besparen.

Vloermodel

Een alternatief voor het wandmodel is het vloermodel. Veel van onze klanten uit Lommel kiezen voor het vloermodel in verband met de esthetische voordelen. Het is namelijk veel gemakkelijker om vloermodellen zo weg te werken dat deze het interieur niet verstoren. Laat de vloeronderdelen bijvoorbeeld onder de venstertabletten plaatsen, of kies voor de plaatsing in een bestaande nis. Het nadeel van een vloermodel is dat deze sneller geblokkeerd worden door meubilair, waardoor het effect vermindert. Wil u meer weten over de voor- en nadelen van diverse soorten airconditioning? Aarzel dan niet om onze offertepagina in te vullen. Wij zorgen ervoor dat u spoedig een aantal gratis offertes ontvangt.

Cassette- of inbouwmodel

Een volgende mogelijkheid is de installatie van een cassettemodel. Cassettemodellen zijn met name geschikt voor kantoren en grotere bedrijven. Bij een cassettemodel zal namelijk de gehele airco achter een verlaagd plafond weggewerkt zijn, behalve het gedeelte dat de koele lucht in de kantoorruimte blaast. Het installeren van cassettemodellen is bij diverse plafondsoorten mogelijk, waaronder gyproc en lamellenplafonds. Een inbouwmodel tot slot is de meest dure variant. Hierbij plaatst een installateur het gehele systeem achter een wand zodat u enkel nog luchtroosters ziet. De prijzen voor de installatie hangen dan met name af van de mate van wegwerking en de noodzaak voor extra schrijnwerk.

Binnen of buiten plaatsen?

Een vraag die klanten uit Lommel regelmatig aan ons stellen is of zij de airco het beste buiten of binnen kunnen plaatsen. Het antwoord hierop is afhankelijk van diverse factoren. Wilt u bijvoorbeeld geluidsoverlast van de ventilator voorkomen? Kies dan voor de installatie van een split model. Hierbij installeren vakmannen de ventilator buitenshuis, en is er minder geluid. De prijzen voor een dergelijk alternatief liggen aanzienlijk hoger dan bij een mobiele monoblock die u binnenshuis laat plaatsen. Hou bovendien altijd rekening met de mogelijkheden voor afvoer, en de beperkingen die hieruit volgen. Vraag eventueel een erkend installateur om meer informatie.

airco laten plaatsen door installateur

Airco kopen, waar op letten?

Bij het kopen van een nieuwe airco moet u op een aantal dingen letten. Ten eerste is het van belang voor welke ruimte u een airconditioning wilt kopen in verband met de benodigde capaciteit. Hoe groter de ruimte, hoe meer capaciteit u nodig heeft. Ten tweede is het geluidsniveau belangrijk. Voor een extra stille airconditioning is het verstandig om te gaan voor een split aircosysteem. De meeste onderdelen die geluid maken zitten dan namelijk in de buitenunit. Tot slot is het energieverbruik een factor waar u op moet letten. Via de energielabels op de systemen is het mogelijk om te bekijken wat het energieverbruik is. Hier leest u meer over de energielabels. Vraagt uzelf het volgende af bij het kopen:

 • In welke ruimte komt de airco te staan?
 • Wat is de grootte van de ruimte (i.v.m. de capaciteit)?
 • Welk geluidsniveau wilt u?
 • Welk energielabel heeft de airco?

Prijzen

Wilt u een nieuwe airco en bent u benieuwd naar de prijzen? De prijs is voornamelijk afhankelijk van het type airconditioning dat u kiest. De gemiddelde prijs voor een vaste airco, een monoblock, zonder een buitenunit is €1.200,- tot €3.000,-. Wilt u liever een buitenunit? Dan moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van €1.500,- tot €3.000,-? Of gaat u voor een handige mobiele airconditioning? Voor een gemiddelde prijs van €300,- tot €1.000,- koelt u elke gewenste ruimte. Wilt u meer weten over de verwachte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan. U krijgt niet alleen meer inzicht in de prijzen, maar weet ook zeker dat u nooit teveel betaald.

Type airco Gemiddelde prijzen, inclusief btw en installatie*
Vaste airco (monoblock, zonder buitenunit) €1.200,- tot €3.000,-
Vaste airco (met buitenunit) €1.500,- tot €3.000,-
Multi-split airco €1.500,- tot €3.000,- + circa €1.000,- per extra binnenunit
Mobiele airconditioning €300,- tot €1.000,-

*Let op, dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. De airco installateurs uit Lommel informeren u graag!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn een aantal factoren die de prijs voor uw airconditioning beïnvloeden. Het type en het merk airco is van invloed op de prijs. De prijs van een betrouwbaar merk is vaak wat hoger, maar dit geeft u ook meer gebruiksgemak. Denk bijvoorbeeld aan een extra stille airco en een langere garantieduur. De prijs wordt ook beïnvloed door de kosten voor de expert, het benodigde materiaal en de extra opties. Denk hierbij aan een airconditioning met wifi of afstandsbediening, meerdere aaneengesloten units of een design model. Met een onderhoudscontract hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het onderhoud, dit wordt allemaal geregeld. Factoren die de prijs beïnvloeden:

 • Type en merk
 • Installateur en benodigde materiaal
 • Afstandsbediening of WiFi
 • Design
 • Onderhoudscontract

Verlaagd btw-tarief?

Voor het plaatsen van een nieuwe airconditioning geldt in een aantal gevallen het verlaagde btw-tarief van 6%. Een voorwaarde is dat u een woning heeft van minstens 10 jaar oud. Daarnaast moet u de airconditioning laten plaatsen door een vakman om de factuur. Het verlaagde btw-tarief geldt zowel voor het kopen van het toestel als de installatie. Lees op de website van FOD Financiën meer over het tarief.

Airconditioning merken

Voordat u een airconditioningsysteem laat installeren is het belangrijk om te onderzoeken welke verschillende merken er bestaan. Zo bestaan er merken die een grote aandacht besteden aan de veiligheid van de apparatuur, terwijl andere merken zich meer richten op de duurzaamheid van hun producten. Daarnaast is er een verschil tussen de A-merken van een professioneel leverancier en eventuele huismerken die u bij een bouwmarkt in Lommel vindt. Met name de prijzen tussen A- en huismerken verschillen aanzienlijk. Bent u op zoek naar een mobiele oplossing? Kijk dan eens bij Tristar en Zibro, andere voorbeelden van airconditioningmerken zijn: Daikin, LG, Samsung en Panasonic.

Daikin

Het eerste merk waar wij uw aandacht op willen vestigen is Daikin. Deze specialist met jarenlange ervaring op het gebied van verwarmen en verkoelen biedt diverse oplossingen aan, zowel voor particulieren als bedrijven. Bij Daikin vormt duurzaamheid en grote aandacht voor het milieu een speerpunt. Zo produceert de firma haar eigen koelingmaterialen en compressoren, en werkt men met een eigen milieumanagement traject.

Mitsubishi

Een bedrijf dat iets minder lang actief is binnen het vakgebied is Mitsubishi. Toch kunt u bij deze fabrikant voor veel koeloplossingen terecht. Van eenvoudige systemen voor particulieren tot uitgebreide multi split modellen voor kantoren en instellingen; er is altijd een systeem dat bij u past. Bij Mitsubishi bent u bovendien aan het juiste adres voor warmtepompen, die zorgen voor een aanzienlijke besparing op de energiefactuur.

Samsung

Een volgende firma waar de bedrijven uit ons samenwerkingsverband vaak producten van aanbieden is Samsung. Bij Samsung bestaat er een speciale afdeling gericht op airconditionings, welke bekend staat onder de naam Ambrava. Bij Ambrave ontwerpt men enkel- en meervoudige airco’s, geschikt voor het onderwijs, zorginstellingen, retail en kantoren. Kernwoorden van de afdeling zijn: Grensverleggend, innovatief, flexibel, betrouwbaar en betrokken.

LG

Wist u dat u ook bij LG terecht kan voor het verbeteren van de klimaatbeheersing en airconditioning huis? Bij LG staat men met name voor het uitbreiden van kennis en het bieden van een 24uurs service. Alle producten van LG voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De LG Climate Solutions kennen aantrekkelijke prijzen, maar vereisen wel een professionele installatie.

Panasonic

Zoekt u naar een firma waarbij kwaliteitsgarantie hoog in het vaandel staat? Dan is Panasonic wellicht een aantrekkelijk bedrijf voor u. Bij Panasonic levert men elke unit voor buitenshuis met een minimale garantie van vijf jaar. Daarnaast zorgt men voor een snelle installatie, en is men u tevens met alle plezier van dienst bij het vullen of herstellen van de klimaatbeheersing.

Delonghi

Een laatste expert op het gebied van koeltechniek is Delonghi. Deze van oorsprong Italiaanse fabrikant heeft één soort airco in het assortiment: de Pinguino. Deze is zowel in vaste- als mobiele variant verkrijgbaar. Het grote voordeel van Delonghi is dat de fabrikant streeft naar maximaal comfort en gemak, zonder compromissen. De airconditioners zorgen altijd voor een perfecte leefomstandigheid in elke ruimte.

airco installateur Lommel

Voordelen inschakelen airco installateur

Wie een installateur inschakelt voor het plaatsen, monteren en installeren weet zeker dat alles op de juiste manier wordt gedaan. Dit bevordert niet alleen de werking van de airconditioning, maar ook de levensduur. Om de levensduur en de kwaliteit te behouden voert een installateur uit Lommel regelmatig onderhoud uit aan uw koelsysteem. Naast het plaatsen en de installatie geeft de installateur u ook deskundig advies over de mogelijkheden voor uw huis of bedrijf. Het laatste voordeel is dat u zelf geen speciaal materiaal of gereedschap hoeft aan te schaffen voor het plaatsen.

 • U krijgt waardevol advies over de mogelijkheden.
 • Een gedegen montage en installatie.
 • Langere levensduur door goed onderhoud.
 • U hoeft zelf geen materiaal en gereedschap aan te schaffen

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Denkt u erover na om een nieuwe monoblock airconditioning te kopen en te plaatsen in uw woning of bedrijf in Lommel? Of wilt u liever een multi split airco of warmtepomp? Een installateur uit ons netwerk staat voor u klaar. Laat het plaatsen en de installatie over aan een vakman voor de beste kwaliteit. Vraag eenvoudig gratis offertes aan om te besparen op de kosten voor uw nieuwe airco. Wij zorgen ervoor dat u maximaal 5 offertes met scherpe prijs ontvangt van bedrijven uit de regio Lommel. Deze dienst is geheel vrijblijvend. Vergelijk de offertes en kies de beste deal. U weet zeker dat u nooit teveel betaalt. Vergelijk en bespaar!

Gratis offertes aanvragen