Airco installatie, onderhoud en reparatie

Snelle service, scherpe prijzen. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Offertes aanvragen

Airco installateurs Houthalen-Helchteren

Bent u op zoek naar een airco installateur in Houthalen-Helchteren? Wilt u ook genieten van een aangenaam klimaat in uw woning of bedrijf? Op deze pagina leest u meer over de verschillende types airco’s, de mogelijkheden en de kosten. Daarnaast geven we u informatie over de installatie en het plaatsen van airconditioning.

Kies bijvoorbeeld voor een single split model of een praktische mobiele monoblock airco. Een installateur uit ons netwerk in Houthalen-Helchteren is u graag van dienst. Vul het offerteformulier in en u ontvangt spoedig een aantal offertes. Vergelijk de aanbiedingen en bespaar tot wel 40% op de kosten!

airco installateur in Houthalen-Helchteren

Navigeer op deze pagina naar:

Voordelen airco | Werkzaamheden airco installateur | Airco installatie | Onderhoud | Mobiele of vaste airco? | Prijzen | Merken

Waarom een airco kopen?

Door een airco te plaatsen profiteert u van een aantal voordelen. De voornaamste functie van een airconditioning is het verkoelen van een ruimte. Maar wist u dat u het in een aantal gevallen ook kunt gebruiken voor het verwarmen van een kamer. Dit scheelt aanzienlijk in de stookkosten, omdat u de ruimte efficiënt verwarmt. De lucht wordt gefilterd en er ontstaat een goede vochtcirculatie. Dit zorgt ervoor dat de lucht een stuk schoner wordt. In een aangenaam klimaat bent u daarnaast productiever. De voordelen:

 • Verkoeling en verwarming van de ruimte
 • Goede vochtcirculatie
 • Besparing op energiekosten
 • Filtering van de lucht

Klimaatbeheersing in huis

U heeft de keuze uit verscheidene opties voor klimaatbeheersing in huis. Kies bijvoorbeeld voor een ventilator voor koelere lucht en verbetering van de ventilatie. Een geïntegreerde airconditioning biedt u nog meer voordelen. Niet alleen een betere ventilatie, maar ook een koel klimaat en schone lucht. Welk type klimaatbeheersing geschikt is voor u, is afhankelijk van de opties en uw budget. Ook voor een beperkt budget is er goede airconditioning. Bijvoorbeeld een mobiele variant. Deze plaatst u eenvoudig in de ruimte waar u een koeler klimaat wilt creëren. Een split systeem is erg handig als u meerdere units wilt verbinden. Het is ook mogelijk om een aantal ruimtes te verbinden.

Ideaal werkklimaat op kantoor

Werkt u fijn in een heet kantoor? Nee! Er bestaan diverse oplossingen om een ideaal werkklimaat te creëren op uw kantoor in Houthalen-Helchteren. Laat u daarom goed adviseren door een adviseur uit Houthalen-Helchteren. Het is mogelijk om het klimaat per ruimte te regelen. Ideaal als u uw werknemers zelf wilt laten beslissen over de temperatuur. Of kies ervoor om het klimaat voor het gehele bedrijf te regelen. De installateurs uit Houthalen-Helchteren plaatsen vaak een split installatie met buitenunit. Het is mogelijk om meerdere binnenunits op dezelfde buitenunit te verbinden. Laat het plaatsen, onderhouden en bijvullen over aan een erkend installateur, zodat u verzekerd bent van een goede conditie.

Aangenaam klimaat creëren in uw woning of kantoor?

Plaats een airco! Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

Wat doet een airco installateur?

Natuurlijk staat een installateur uit Houthalen-Helchteren graag voor u klaar voor het plaatsen en installeren van uw nieuwe airconditioning. Hiervoor gebruikt de installateur speciale bevestigingsmaterialen. Na het installeren krijgt u uitleg over het gebruik. Weet u niet precies welke model er geschikt zou zijn? De installateur geeft u graag deskundig advies. Daarnaast verzorgt de vakman het onderhoud en reparaties, zodat alles goed blijft werken en lang mee gaat.

Een installateur voor:

 • Deskundig en waardevol advies
 • Plaatsen en installatie
 • Onderhoud en reparatie

Van installatie tot onderhoud

Het is verstandig om een specialist uit Houthalen-Helchteren in te schakelen voor de installatie en het onderhouden. Alleen wanneer de airconditioning perfect geïnstalleerd is, werkt hij naar behoren en wordt de ruimte efficiënt gekoeld. Onder het onderhoud valt ook het bijvullen van de koelingsvloeistof. Het bijvullen van de vloeistof vereist veel handigheid. Laat het bijvullen van de koelvloeistof daarom over aan een specialist. Ander onderhoudswerk is het vervangen van de filters. Het is mogelijk om klein onderhoudswerk zelf te doen. Denk hierbij aan het reinigen van de filters en het controleren van de afvoer.

Airco installatie, hoe werkt het?

Bent u benieuwd hoe een installatie verloopt? De expert bekijkt eerst de ruimte en bepaalt de meest geschikte plaats. Daarna begint hij met het plaatsen van de buiten- en binnenunits. Hiervoor gebruikt hij speciaal bevestigingsmateriaal. De airconditioning wordt daarna aangesloten op de elektriciteit en de afvoer wordt aangesloten. Na het plaatsen en de installatie zorgt de installateur voor een mooie afwerking. Door een vakman uit Houthalen-Helchteren in te schakelen hoeft u zelf geen speciaal gereedschap en materiaal in te huren. Daarnaast weet u zeker dat alles perfect is aangesloten, dit bevordert de werking.

airconditioning installatie Houthalen-Helchteren

Onderhoudsbeurt

Installateurs uit Houthalen-Helchteren raden aan om elk jaar een onderhoudsbeurt in te plannen. Tijdens de onderhoudsbeurt controleert de installateur de afvoer en vervangt hij de filters. Daarnaast wordt de koelvloeistof bijgevuld. De vakman gebruikt hiervoor een speciale techniek. De onderhoudsbeurt is ook een controle op de werking. Zijn er onderdelen aan vervanging toe? Of is een reparatie noodzakelijk? Dan wordt dit direct voor u geregeld. Ander onderhoud zoals het reinigen van de filters en het schoonmaken van de units kunt u zelf regelmatig uitvoeren.

Waarom is airco onderhoud belangrijk?

Regelmatig onderhoud is belangrijk voor de levensduur. Een airco die goed onderhouden wordt gaat namelijk langer mee. Stof en vuil beïnvloeden de werking en het koelen. De installateur maakt alles goed schoon, hierdoor koelt het systeem beter. Schone filters zorgen voor een schone lucht. Een airconditioning werkt met een gesloten koelvloeistofsysteem. De vloeistof moet 1 tot 2 keer per jaar bijgevuld worden, anders werkt de koeltechniek niet goed. Daarnaast voorkomt onderhoud vervelende storingen. Het is mogelijk om een onderhoudscontract af te sluiten. Dan hoeft u nergens meer over na te denken en wordt alles geregeld.

 • Langere levensduur
 • Airco koelt beter
 • Schone filters
 • Voorkomt storingen

Airconditioning herstellen

Met goed onderhoud gaat uw airconditioning langer mee en voorkomt u vervelende storingen. Heeft u ondanks het onderhoud toch last van een storing of zijn er onderdelen kapot? Schakel dan een vakman in voor het herstellen van de airco. Een blokkade van de buitenunit komt veel voor. Dit wordt vaak veroorzaakt door bladeren en ander vuil. Wanneer de koelvloeistof niet op tijd bijgevuld wordt, raakt de binnenunit snel oververhit. Een ander veelvoorkomend probleem zijn verstopte filters. Dit herstelt u eenvoudig door de filters schoon te maken. De vakman zorgt voor een probleemloze reparatie.

Mobiele of vaste airconditioning?

Eén van de keuzes die u moet maken is tussen vaste en mobiele airconditioning. De keuze is afhankelijk van de mogelijkheden en uw budget. Zo biedt een volledig geïntegreerd vele opties en ziet het er mooi uit. Maar deze zijn wel duurder dan mobiele varianten. Heeft u meerdere ruimtes die u graag wilt verkoelen, maar wilt u niet meerdere binnenunits plaatsen? Dan is een mobiele variant zeer interessant. Deze verplaatst u namelijk van uw woonkamer naar de slaapkamer of kantoor. Bij een mobiele airconditioning moet u wel rekening houden met de afvoer.

monoblock of split airco plaatsen?

Monoblock airco

Een monoblock airco bestaat uit één unit. U heeft de keuze uit een vaste en mobiele variant. Een monoblock ventilator is ideaal voor het verkoelen van één ruimte. Houd rekening met de grote van de ruimte in verband met de capaciteit van het monoblock model. Een vaste variant plaatst u eenvoudig aan de wand. Het is ook mogelijk om een design model te plaatsen, deze zien er erg mooi uit en zijn een onderdeel van uw interieur. Een monoblock airco trekt de warme lucht uit de ruimte en vervangt deze met koele lucht. U heeft snel een aangename temperatuur in de kamer. Een mobiele variant werkt op dezelfde manier als een vaste, maar deze verplaatst u eenvoudig van kamer naar kamer.

Split airco

Eén van de populairste soorten is de split airconditioning. De buitenunit bevindt zicht buitenshuis. Het voordeel is dat u nauwelijks last hebt van het geluid. Alle onderdelen die geluid produceren zitten namelijk buitenshuis. Denk hierbij aan de ventilator. Wilt u meerdere ruimtes verkoelen? Kies dan voor een multi split. Met een multisplit worden meerdere binnenunits aangesloten op één unit buitenshuis. De binnenunits zijn afzonderlijk te bedienen. De airconditioning zorgt voor een heerlijk werkklimaat. Is het niet nodig om meerdere binnenunits te plaatsen? Kies dan voor een single split unit.

Nieuwe airconditioning in Houthalen-Helchteren nodig?

Schakel een installateur in. Vergelijk offertes en bespaar tot 40%!

Vrijblijvende offertes aanvragen

Beste plek voor een airco?

Een installateur helpt u graag met het bepalen van de beste plek van een airco. Waar airco plaatsen? Er bestaan een aantal onofficiële regels. Denk er bijvoorbeeld na om de luchtstroom niet op één persoon of plaats te richten, maar te zorgen dat de lucht goed in de ruimte geblazen wordt. Daarnaast kan een koelsysteem niet zomaar opgehangen worden aan het plafond. Hiervoor moet de draagkracht van het plafond tegen bestand zijn. Daarnaast is het belangrijk om te kijken of de muur een draagmuur is of niet. Vergeet niet de leidingen te controleren, zodat u niet een leiding of stroomdraad raakt bij het plaatsen.

Airco zonder afvoer

Soms wordt er geadverteerd met airco’s zonder afvoer, maar dit is niet mogelijk. Een ventilator heeft bijvoorbeeld geen afvoer nodig, maar een aircosysteem wel. Een airco zonder afvoerbuis bestaat daarom niet. De airconditioning koelt de lucht in de ruimte door warme lucht te filteren. Er blijft dan alleen nog koele lucht over. Tijdens dit proces ontstaat er condens en hiervoor is de afvoer. Met een mobiele variant is het dus handig om van tevoren te bekijken of een afvoer mogelijk is. Wilt u de afvoer niet zien? Kies dan voor een split model. De afvoer is netjes weggewerkt naar de unit buitenshuis.

Airco zonder buitenunit

Wilt u liever geen buitenunit? Kies dan voor monoblock airconditioning. Een split airconditioning heeft een binnenunit die aangesloten wordt op een buitenunit. Dit is niet het geval bij een monoblock airco, deze bestaat uit één koelsysteem. Airconditioning zonder buitenunits zijn erg geschikt voor het filteren van de lucht en het koelen van één ruimte. Het koelsysteem hoeft dan niet verbonden te worden met een buitengedeelte, hierdoor is het plaatsen en de installatie een stuk eenvoudiger dan bij een split model. Ga voor een design variant die perfect in uw interieur past. De installateur uit Houthalen-Helchteren plaatst de airco en zorgt voor een goede afvoer via leidingen in de wand.

wandmodel en vloermodel airco's

Wandmodel

De meeste modellen worden geplaatst aan de wand, maar u heeft ook de keuze voor een vloermodel. Een wandmodel is zeer populair in Houthalen-Helchteren. De installatie van een wandmodel is redelijk eenvoudig. Daarnaast is er maar weinig afwerking nodig na het plaatsen. Na de installatie is het systeem direct klaar voor gebruik. Laat het plaatsen van het wandmodel over aan een expert. Dat weet u zeker dat de units vastgemaakt zijn met het juist bevestigingsmateriaal. Daarnaast zorgt de expert voor een goede afwerking. Het installeren van een wandmodelairco kost meestal ongeveer een halve dag. Wilt u meerdere wandmodellen installeren? Dan bespaart u op de uiteindelijke prijs!

Vloermodel

Liever geen airconditioning aan uw wand of aan het plafond? Kies dan voor een alternatief, namelijk het vloermodel. Een vloermodel heeft vele esthetische voordelen. Zo verstoort de airco uw interieur niet en het is het eenvoudig om weg te werken. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de vloeronderdelen van de airco onder de venstertabletten te plaatsen of in een bestaande nis. Een installateur uit Houthalen-Helchteren is u graag van dienst om te adviseren. Denk er wel om dat u het systeem en de roosters niet per ongeluk blokkeert door meubilair. Dit heeft een negatief effect op de werking.

Cassette- of inbouwmodel

Een casettemodel is geschikt voor kantoren en grote bedrijven. Dit model wordt meestal niet bij particulieren geplaatst. Het koelsysteem van een casettemodel zit compleet weggewerkt boven een verlaagd plafond. Er zijn openingen gemaakt voor de koele lucht. Het installeren van cassettemodellen is bij vele plafondsoorten mogelijk, ook bij gyproc en lamellenplafonds. Een andere optie is een inbouwplafond. De installateur plaatst het gehele systeem achter wand. Het enige wat u nog ziet zijn kleine luchtroosters. De prijzen voor het installeren van deze twee modellen is afhankelijk van de grootte, de afwerking en eventueel extra schrijnwerk.

Binnen of buiten plaatsen?

De installateurs uit ons netwerk in Houthalen-Helchteren krijgen vaak de vraag of een airco binnen of buiten geplaatst moet worden. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van een aantal factoren. Wilt u graag zo weinig mogelijk geluidsoverlast? Kies dan voor de installatie van een split model. De onderdelen die geluid maken, zoals de ventilator, zitten dan in een unit buitenshuis. Liever meer flexibiliteit? Dan is een mobiele monoblock zeer interessant. Deze zet u binnenshuis neer en verplaatst u eenvoudig van kamer naar kamer. Houd rekening met de gewenste afvoer van het condens, de grote van de ruimte en de prijzen.

welke airco installeren?

Airco kopen, waar op letten?

Weet u precies waar u op moet letten bij het aanschaffen van een aircosysteem? Wij hebben een aantal handige tips voor. Zo is het belangrijk om te bepalen welke ruimte u wilt koelen. Een grote ruimte heeft namelijk een airco met grote capaciteit nodig. Airconditioning met weinig vermogen koelt de grote ruimte dan minder goed. Daarnaast is het geluidsniveau ook van belang. Wilt u een extra stil systeem? Kies dan voor een split model met een buitenunit. Via de energielabels op de systemen komt u eenvoudig achter het energieverbruik van alle soorten airco’s. Lees hier meer over energielabels. Denk om de volgende zaken:

 • Welke ruimte
 • Benodigde capaciteit
 • Het geluidsniveau
 • Het energielabel

Prijzen

Wilt u een nieuwe airco? Dan bent u vast ook benieuwd naar de prijzen! De prijs is afhankelijk van een aantal factoren. Het type airconditioning bepaalt grotendeels de prijs. Een monoblock airco, vaste variant zonder buitenunit, kost gemiddeld €1.200,- tot €3.000,-. Wilt u liever een buitenunit? Houd dan rekening met prijzen tussen de €1.500,- tot €3.000,-. Een mobiele airconditioning is de goedkoopste optie. Deze kost gemiddeld €300,- tot €1.000,-. Vraag offertes aan om meer te weten te komen over de kosten. U ontvangt spoedig een aantal offertes om te vergelijken. Bespaar zo tot wel 40%!

Type airco Gemiddelde prijzen, inclusief btw en installatie*
Vaste airco (monoblock, zonder buitenunit) €1.200,- tot €3.000,-
Vaste airco (met buitenunit) €1.500,- tot €3.000,-
Multi-split airco €1.500,- tot €3.000,- + circa €1.000,- per extra binnenunit
Mobiele airconditioning €300,- tot €1.000,-

*Let op, dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wilt u besparen op de kosten van uw nieuwe airco?

Vraag offertes aan om te vergelijken. Schakel een installateur in voor het plaatsen!

Gratis offertes aanvragen

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

De kosten voor uw nieuwe airco worden beïnvloed door een aantal factoren. Ten eerste is het type en het merk van invloed op de prijs. Een airco van een A-merk is vaak duurder dan een huismerk, maar deze biedt u meer gebruiksgemak. Ten tweede moet u rekening houden met kosten voor de vakman en het benodigde materiaal. Tot slot is het bedieningssysteem, het design en het onderhoudscontract van invloed. WiFi of een afstandbediening kost bijvoorbeeld meer. Hetzelfde geldt voor een design model ten opzichte van een standaardmodel. Sluit een onderhoudscontract af voor periodiek onderhoud.

 • Type en merk
 • Installateur en benodigde materiaal
 • Afstandsbediening of WiFi
 • Design
 • Onderhoudscontract

Verlaagd btw-tarief?

Voor de kosten voor het kopen en de installatie van een airco geldt in veel gevallen een verlaagd btw-tarief. Hierbij geldt wel als voorwaarde dat uw woning uit Houthalen-Helchteren ouder moet zijn dan 10 jaar. Om te profiteren van het lage tarief van 6% moet u de airco laten plaatsen en installeren door een vakman. Op de website van FOD Financiën leest u meer informatie over het tarief.

Airconditioning merken

Naast dat u een keuze moet maken uit de verschillende soorten airconditioning, moet u ook nog een beslissing maken voor een merk. Het is belangrijk om te onderzoeken welk merk er geschikt is voor u. De ene fabrikant legt de focus op de veiligheid van de apparatuur en de andere vindt milieuvriendelijkheid en duurzaamheid juist belangrijk. Een A-merk van een professioneel leverancier uit Houthalen-Helchteren heeft meer voordelen dan huismerken die u bij de plaatselijke bouwmarkt vindt. Een aantal voordelen is dat ze beter werken, een langere levensduur hebben en meerdere opties geven. Wij geven u graag meer informatie over de verschillende merken.

Daikin

Daikin heeft jarenlange ervaring op het gebied van verwarmen en verkoelen. U heeft de keuze uit verschillende opties. De koeloplossingen van Daikin zijn niet alleen geschikt voor particulieren, maar ook voor bedrijven uit Houthalen-Helchteren. Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn erg belangrijk voor Daikin. Zo werken ze met een eigen milieumanagement traject en produceren ze eigen koelingmaterialen.

Mitsubishi

Mitsubishi is sinds kort ingestapt binnen de klimaatbeheersing. Ze bieden eenvoudige koelsystemen voor particulieren, maar ook uitgebreide modellen die geschikt zijn voor grote ruimtes, kantoren en instellingen. Er is altijd een koelsysteem die goed bij u past. Daarnaast is Mitsubishi ook zeer geschikt voor warmtepompen. Hiermee bespaart u ook nog op uw energiefactuur.

Samsung

Samsung heeft een speciale afdeling gericht op airconditioning. Deze afdeling is beter bekend onder de naam Ambrava. Bij Samsung ontwerpen ze enkel- en meervoudige airco’s. Deze koelsystemen zijn geschikt voor onderwijsinstellingen, zorgisntellingen, retail en kantoren. De producten zijn grensverleggend, innovatief, betrouwbaar en zeer flexibel. Met een airco van Ambrava weet u zeker dat u een goede kwaliteit in huis haalt.

LG

De producten van LG voldoen aan strenge kwaliteitseisen. LG houdt zich bezig met het constant verbeteren van de klimaatbeheersing. Daarnaast heeft LG een 24-uurs service. Hierdoor wordt u altijd snel geholpen door één van de specialisten. De producten van de LG Climate Solutions hebben aantrekkelijke prijzen. Schakel een specialist in voor een professionele installatie en onderhoud.

Panasonic

De airco’s van Panasonic zijn van hoogwaardige materialen gemaakt en werken uitstekend. Bij Panasonic is de kwaliteitsgarantie zeer belangrijk. Dit merk levert elke unit buitenshuis en heeft altijd een minimale garantie van 5 jaar. Panasonic zorgt daarnaast voor een snelle installatie en zorgt voor het vullen en herstellen van de klimaatbeheersing.

Delonghi

De van oorsprong Italiaanse fabrikant Delonghi heeft één soort airco. De Pinguino genoemd. De Pinguino is verkrijgbaar in een vaste- en mobiele variant. Delonghi staat bekend om de uitstekende kwaliteit airco’s. Comfort en gemakt staat voorop. Met een airco van deze fabrikant zorgt u altijd voor perfecte leefomstandigheden.

airco installateur inschakelen Houthalen-Helchteren

Voordelen inschakelen airco installateur

Denkt u er over na om zelf uw airco te kopen? Het is verstandig om hiervoor een specialist in te schakelen. Alleen bij een perfecte plaatsing en installatie werkt de airconditioning goed. Daarnaast is het beter voor de levensduur. Bevorder ook de werking en schakel een installateur uit Houthalen-Helchteren in. Naast goede plaatsing is het onderhoud ook belangrijk voor de levensduur en conditie van de airco. Een installateur is u graag van dienst en zorgt voor goed onderhoud. Uiteraard geeft een vakman u deskundig advies over de mogelijkheden en helpt hij bij de keuze voor het meest geschikte koelsysteem. De voordelen van een airco-installateur:

 • Deskundig advies
 • Veel vakkennis en ervaring
 • Goede montage en installatie
 • Lange levensduur door gedegen onderhoud

Besparen? Gratis offertes vergelijken

Wilt u een nieuwe airco in uw woning in Houthalen-Helchteren plaatsen? Wilt u een koel klimaat voor uw werknemers? Of wilt u een goede installatie van uw koelsysteem? De airco-installateurs uit ons netwerk staan graag voor u klaar! Zowel een monoblock airco als een splitsysteem is geen probleem. Vraag eenvoudig en snel offertes aan. U ontvangt maximaal 5 offertes. Deze service is geheel gratis, u zit nergens aan vast. Vergelijk de aanbiedingen op basis van prijs, aanbod en voorwaarden. Kies de beste installateur! Ook voor het plaatsen van een warmtepomp is het mogelijk om een installateur in te schakelen.

Gratis offertes aanvragen